Lezzet ustaları Antalya'da buluştu
Mutfak sanatları, şarap ve yüksek kaliteli yemekle ilgilenen profesyonellerin oluşturduğu Paris merkezli uluslararası gastronomi topluluğu Chaine des Rotisseurs Antalya üyelerinin geleneksel gala yemeği IC Santai Hotel’de gerçekleşti.

Gastronomi sanatı ve sunumunun gelişmesini amaçlayan derneğin Antalya yöneticileri, üyeleri ve misafirlerinin katıldığı gala yemeği öncesi bir kokteyl verildi. Kokteyl sonunda, Antalyalı tadım ustası gurmeler otel mutfak ekibi tarafından hazırlanan ve büyük bir görsellikle sunulan lezzetli yemek ve dünya markası şarapların tadına baktı.
Taze rezene ve semizotu filizi salatası ve narenciye ile marine edilmiş Levrek Fileto, Taze şarap ve taze krema ile lezzetlendirilmiş Istakoz “bisque” Çorba, bal kabağı, taze bezelye, deniz tuzu ve yaban mersini sos ile Tavada Ördek Göğsü ve taze kekik sosu ile kısık ateşte pişmiş Taze Oğlak “confit” dikkat çeken yemekler oldu. Yemeğin sonunda misafirlere Toros Dağları’ndan getirilen doğal kar ile hazırlanmış Vişneli Bici Bici, Çikolata Kafesinde Karamelli Trileçe sunuldu. Chaine des Rotisseurs Antalya Bölge Başkanı M. Nihat Tümkaya, gecede yaptığı konuşmada, IC Santai Hotel Genel Müdürü Önder Beyhan’a yaptıkları ev sahipliği nedeniyle teşekkür etti. Dernek üyeleri, Yiyecek ve İçecek Müdürü Turgay Çiftçi, Müdür Yardımcısı Kenan Özer, Servis Müdürü Metin Eren ve F&B ekibine, Mutfak Şefi Ahmet Sarıkaya, yardımcıları Serkan Çoban ve Oğuzhan Kaymak’a yemek ve sunumlar nedeniyle teşekkür ederek plaketlerini sundu.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: