Les Ottomans'a 'Kayıp yüzük' cezası...

İşkadını Füsun Kuran'ın, otel lavabosunda unuttuğu yüzük davasında mahkeme, otel ve restoranın 12 bin lira ödemesine karar verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Les Ottomans'a 'Kayıp yüzük' cezası...

Tescilli Markalar Derneği Başkanı, Stefanel Türkiye Genel Müdürü Füsun Kuran'ın 70 bin euro (168 bin lira) değerindeki yüzüğünün kaybolmasıyla ilgili davada, 5 yıldızlı otel ve olayın meydana geldiği restoran suçlu bulundu. Füsun Kuran, 22 Ocak 2009'da Unit Turizm Yatırımları A.Ş.'ye ait olan Les Ottoman Otel'deki bir kutlamada, bodrum katta bulunan kadınlar tuvaletini kullandı.

Bu sırada piyasa değeri 70 bin euro olan pırlanta yüzüğünü lavabonun yanında unuttu. 10 dakika sonra durumu fark edince geri döndü ancak yüzük ortada yoktu. Bunun üzerine otel yönetimini durumdan haberdar etti. Otel yönetimi yüzüğü aradıklarını ancak bulamadıklarını, kendilerinin bir sorumluluğu olmadığını belirtti. Eşi Sinan Kuran'ın evlenme teklif ederken hediye ettiği yüzüğü kaybettiği için büyük üzüntü yaşayan Füsun Kuran, hukuki yollara başvurdu.
 
Yüzüğü bir süre sonra Kapalıçarşı'da bulunarak kendisine teslim edildi. Yüzüğü bulup kuyumcuya satan temizlik görevlisi F.Ö.'ye "kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş mal üzerine tasarruf suçu"nu işlediği gerekçesi ile 1 ay hapis cezası verildi.

 

'KATTA KAMERA YOK'

İstanbul 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, hukuki sürecin devamında, olayın meydana geldiği restoranı da sorumlu tuttu. Füsun Kuran'ın hukuk mücadelesinde yaptığı tüm masraflar karşılığında 12 bin liranın otel ve restoran tarafından ödenmesi kararlaştırıldı. Kuran'ın avukatı Uygar Çöltekin süreçle ilgili şu bilgileri verdi: "Otele gidip o geceki kamera görüntülerini inceledim, daha sonra oteli gezdim. Ancak tuvaletin bulunduğu katta güvenlik kamerası yoktu.

Dolayısıyla o saatte kimlerin girdiğini bilmek mümkün olmadı. Otel çalışanlarının önceden alınan ifadelerini incelediğimizde herhangi bir tanık veya delil bulamadık. Ancak F.Ö. adlı temizlik görevlisi olay saatinde toplantı salonunu temizlediğini söylemişti. Oysa otelde o anda doğum günü kutlaması olduğunu öğrendim. Bu kişi yargılanıp ceza aldı. Yüzüğü Kapalıçarşı'da bulduk. Hukuk mahkemesi ise işçiyi çalıştıran şirketin kusursuz sorumluluğu bulunduğunu belirterek, otel ve restorantın 12 bin lira ödemesine karar verdi." (Pervin Metin)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.