Laepple'den sektöre kriz uyarısı...

Federal Turizm Ekonomisi Birliği (BTW) Başkanı Klaus Laepple, sektördeki ilerlemenin yavaşladığını söyledi. Laepple, sektörü ve politikacıları uyardı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Laepple'den sektöre kriz uyarısı...

Almanya’nın başkenti Berlin’de başlayan ve 17-18 Ekim 2011 tarihleri arasında iki gün süren 15. Turizm Zirvesi’nde Avrupa’nın seyahat şampiyonu Almanya’da seyahat sektöründe son durum ve sektörün geleceği ele alınıyor.

Turizm Zirvesi’nin açılışında konuşan, Türkiye’de de sektörün yakından tanıdığı, Alman Seyahat Birliği (DRV)’nin eski başkanı ve halen Federal Turizm Ekonomisi Birliği (BTW) Başkanı olan deneyimli turizmci Klaus Laepple, sektörü ve politikacıları uyardı.

Almanya’da ekonomik krizin seyahat sektörü üzerinde henüz kesin etkilerinin görülmemesine karşın, sektördeki ilerlemenin yavaşladığını söyleyen Laepple, seyahat sektörünün de ekonominin bir parçası olduğunu vurgulayarak, Avro’yu kurtarma tartışmaları ve dünya genelinde ekonomide zayıflayan konjonktüre dikkat çekti. Laepple, bu gelişmelerin sektörü iz bırakmadan teğet geçmesinin bu kez mümkün olmayacağını ifade etti.

2011’in bugüne kadar turizm sektörü açısından iyi gittiğine değinen Klaus Laepple, Almanya’da tur operatörlerinin orta büyüklükte tek haneli büyüme beklentisi içinde olduğunu söyledi. Almanya genelinde sektörün büyüme trendi içinde olduğunu belirten Laepple, buna karşılık büyümenin hız kesmeye başladığını vurguladı.

Politikacıları ve Alman hükümetini de eleştiren Laepple, otellere getirilen yatak vergisi ve havayolu vergileri ile artan gece uçuşları yasakları benzeri uygulamaların sektörü zora soktuğunu söyledi. Siyasilerin aldığı bu kararların fiyatlara da yansıdığını ifade eden Laepple, fiyat artışının tüketiciler üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.