Kuşadası, son 10 yılın en iyi sezonunu geçiriyor...

Kuşadası'nda turizm sektörü son 10 yılın en iyi turizm sezonunu yaşıyor. Kuşadası Belediyesi'nin kış sezonunda başlattığı yurt dışı ve yurt içindeki etkili tanıtım atağının meyveleri turizm sezonunun başlamasıyla birlikte alınmaya başlandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kuşadası, son 10 yılın en iyi sezonunu geçiriyor...

Turizm Danışma Müdürlüğü'nün verilerinden elde edilen istatistikler, henüz yılın ilk ayı olmasına rağmen, Kuşadası'na gelen turist sayısının son 10 yılı geride bıraktığını gösteriyor.

 

BAŞKAN ALTUNGÜN, "KRUVAZİYER FUARLARINA DA KATILACAĞIZ"...

 

Kuşadası turizmindeki çıkış, turizm çevreleri tarafından Kuşadası'nın kış sezonu boyunca yaptığı tanıtım çalışmalarına bağlanıyor. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası'nı turizmde daha iyi bir noktaya taşımak için önceliği tanıtıma verdiklerini belirterek, "10 yılı aşkın süredir tanıtımda yaşanan sorunu çözmek için kış sezonu boyunca Londra'dan Berlin'e, Utrecht'ten Brüksel'e kadar 10'un üzerinde uluslararası fuara katılarak, Kuşadası'nı en etkili şekilde tanıttık. Tanıtım çalışmalarımız

artarak devam edecek. Konaklama turizme yönelik bu tanıtım hamlesini kruvaziyer turizme de yansıtacağız. Kruvaziyer turizmde Türkiye'de en önde olmamızı yeterli görmüyorum. Hedefimizin kruvaziyer turizminde yılda 600 bin olan rakamı bir milyon turiste çıkarmak" dedi.

 

ESNAF, HERŞEY DAHİL SİSTEMİNDEN ŞİKAYETÇİ...

 

2010 yılının ilk 6 aylık döneminde gözle görülür bir artış sağlayan Kuşadası turizmi, esnafı tam anlamıyla mutlu etmese de özellikle otelcilerin yüzlerini güldürdü. Konaklama turizminde temmuz ayının gelmesiyle birlikte 3-4 ve 5 yıldızlı otellerdeki doluluk oranları yüzde 90'larar kadar çıktı. Her şey dahil sistemi ile çalışan oteller yüzünden turistlerin konaklama tesislerinden dışarı çıkmaması, esnafın sezondan beklentilerine sekte vuruyor.

 

6 AYDA 213 GEMİYLE 247 BİN TURİST GELDİ...

 

Bu arada, kruvaziyer turizmin başkenti olarak kabul edilen Kuşadası'nda gemi turizmi, global ekonomik krize rağmen beklentilere cevap vermeye devam ediyor. Kuşadası Turizm Danışma Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre, ilçeye 2009 yılının tamamında 609 gemiyle toplam 571 bin 962 turistin deniz yoluyla giriş yaptığı, 2010 yılının ilk 6 aylık döneminde ise 213 gemiyle 247 bin turist geldiği açıklandı. 2010 yılında Kuşadası'na toplam 599 gemi seferiyle 600 bin turistin beklendiği açıklandı. Kuşadası Turizm

Danışma Müdürlüğü'nün verilerine göre, ayrıca 6 aylık dönemde 250 motor ile 170 yat Kuşadası'na giriş yaptı. (İHA)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.