Küresel seyahat rakamları arttı...

Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), dünya genelinde turistik amaçla seyahat edenlerin sayısının 2012’nin ilk yarısında, geçen yıla göre yüzde 5 artış gösterdiğini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Küresel seyahat rakamları arttı...

UNWTO, dünya genelinde turistik amaçla seyahat edenlerin sayısının 2012’nin ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artış gösterdiğini belirtirken, geçen yılın toplamında bu sayının 990 milyon kişi olduğunu hatırlattı.

Örgütün yayınladığı 6 raporda aşırı etki gösteren doğal veya insan yapımı afet veya sosyal patlamalar olmadığı sürece, bu rakamın bu yıl ilk defa 1 milyar kişiyi geçeceği belirtiliyor.

Rapor, bu rakamın oluşumunda en güçlü büyümenin yüzde 8 ile Asya-Pasifik bölgesinde yaşandığını belirtiyor. Bu bölgeyi yüzde 4 ortalamayla Avrupa kıtası takip ediyor.

Ancak Avrupa kıtasının büyüme oranlarının dengesizliğine de dikkat çekiliyor: Orta ve Doğu Avrupa yüzde 7 büyüme kaydederken, batı Avrupa yüzde 5 ve Güney Avrupa ancak yüzde 1 oranında büyümeyi başardı.

Çin rekorlar kırıyor...

Yurtdışına turist gönderen ülkelerde, gönderilen turist sayısındaki artış oranında Çin dikkat çekiyor: Yüzde 30. Rusya’nın bu alandaki büyümesi de beklentilerin çok üstünde: Yüzde 15.

Bu alanda düşüş gösteren ülkeler arasında İtalya, Fransa, İngiltere ve Avustralya gösteriliyor.

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.