Kuoni, operasyonlarını daraltıyor...

Kuoni Grup İtalya, İspanya, Hollanda, Belçika’daki operasyonlarını sonlandırıyor. Online satış kanalı octopustravel.com da aynı akıbete uğrayacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kuoni, operasyonlarını daraltıyor...

Bu operasyonlar ve online satış kanalının birkaç yıldır zarar etmekte oluşu, Kuoni’yi bu tasfiye kararına zorladı. Kuoni adına yapılan açıklamada; “ Kuoni bu operasyonları daha fazla sürdürme taraftarı değildir ve bir an önce sonlandırmak için bütün yasal opsiyonlar masadadır, ki buna topta satış, kısmi tasfiye gibi seçenekler de dahildir” denildi.

Kuoni en sağlıklı ve sorunsuz çözüm için bu operasyonlardaki personel ile görüşüyor. Tasfiyesi için düğmeye basılan bu birimlerin istihdam ettiği insan sayısı 500’ü buluyor. Satış ya da devir seçeneklerinin devreye girmesi halinde bu 500 kişi işini koruyabilecek.

Gruptan yapılan açıklamada, tasfiye ya da devrin gerçekleşmesi halinde Kuoni yıllık 17 milyon İsviçre frangı operasyon zararından kurtulmuş olacak. Kuoni octopustravel’i 2011’de Travelporttan 720 milyon dolara satın aldığı Gullivers Travel Associates ile birlikte bünyesine katmıştı.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.