Kumkapı’da turizmin çıtasını yükselttik

Skailon Hotel, Kumkapı’nın turizmdeki markası haline geldi. Kumkapı’nın tek 4 yıldızlı oteli olan Skalion, yatırımcılarının yüzünü güldürdü ve ilk açıldığı yıl sezonu yüzde 70 doluluk ile kapattı. 2014 yılında açılan Skalion Hotel’in başarı hikayesini, Genel Koordinatörü Ali Öztürkmen, Turizm Aktüel okurlarına anlattı.

31/12/2019 23:40
Kumkapı’da turizmin çıtasını yükselttik

Hasan Arslan

İstanbul’un turizm yatırımı açısından bakir kalmış semtlerinden biri olan Kumkapı’nın geleceği, turizmle şekilleniyor. Semtin ilk turizm yatırımı olan Skalion Hotel, Kumkapı’yı turizmle tanıştırdı. 2014 yılında açılmasına rağmen yüksek bir doluluk oranıyla sezonu kapatan otel, yeni yatırımcıların semte ilgi göstermesini de sağladı. 

Skalion Hotel Genel Koordinatörü Ali Öztürkmen “Kumkapı turizm alanı olarak geriye itilmiş bir bölge. Skalion Hoteli ile Kumkapı’nın çıtasını yükselttik.” 

İstanbul en eski semtlerinden Kumkapı’da yer alan Skalion Hotel, semtin turizmdeki marka yüzü oldu. İstanbul’un tarihine tanıklık eden Kumkapı, turizmde geri planda kalmış olmanın burukluğunu Skalion Hotel ile attı. Otel, tarihi Bizans’a kadar giden semtin tek 4 yıldızlı oteli olma özelliği taşıyor. 2014 yılının mart ayında açılan Skalion Hotel, yer aldığı caddenin havasını tümden değiştirmiş. Bir zamanlar suç oranının yüksek olduğu caddeye yapılan otel, semtin olumsuz imajını da değiştirmiş. Diğer yatırımcılar tarafından ‘Lüks ve yanlış yatırım’ diye eleştirilen tesis, doluluk oranı ile yatırımcısının güzünü güldürmüş. Öyle ki,  Skalion Hotel daha ilk açıldığı yıl sezonu yüzde 70 doluluk ile kapatmış.

2014 yılının mart ayında hizmete giren otel, ilk sezonunu yüzde 70 doluluk oranıyla kapattı.

Skalion Hotel’in, Kumkapı’nın İstanbul turizmindeki temsilcisi olduğunu ifade eden Skalion Hotel Genel Koordinatörü Ali Öztürkmen “ Kumkapı turizm alanı olarak geriye itilmiş bir bölgedir. Skalion Hoteli ile Kumkapı’nın çıtasını yükselttik. Buraya Alman, Amerikalı, Kanadalı misafirler getirttik. Otele gelen müşterilere hem bölgeyi hem de Türkiye’yi sevdirdik” diye konuştu. 

Skalion, 70 odalı, 140 yataklı bir otel. Yaklaşık 10 Milyon Dolara mal olmuş. 

Otelin küçük odası yok

SPA merkezinin de yer aldığı otelin en küçük odası, 25 metrekare ölçüsüne sahip. 70 odalı otelde daha küçük oda yok. Skalion Hotel’in girişinde aynalı uzun bir koridor yer alıyor. Otelde konferans salonu bulunmuyor ama, istenildiği takdirde restoran, bu işleve uygun hale getiriliyor.

Tarihi yarımadaya uygun tarzda dizayn edilen Skalion Hotel’in müşteri profili, büyük ölçüde Avrupalı turistlerden oluşuyor. Adını Kumkapı’nın eski ismi olan ve ‘İskele’ anlamına gelen ‘Skallion’dan alan otel, bu yıl Avrupa’nın önde gelen tur operatörlerinin katologlarında da yer alacak.

İstanbul oteli kahvaltı demektir

Kaliteye çok önem veren Skalion Hotel’in ‘Guest Relation’ departmanında iki görevli çalışıyor. Zaten otele yönelik müşteri memnuniyeti de, oldukça yüksek bir oranda bulunuyor. “İstanbul otelinin olmazsa olmazı kahvaltıdır” diyen Genel Koordinatör Ali Öztürkmen, İstanbul otellerini diğer resort otellerinden ayıran en önemli farkın, kahvaltı olduğunu vurguladı.

Skalion Hotel’de 120 çeşit kahvaltı verdiklerinin altını çizen Öztürkmen, kahvaltılarının mükemmele yakın olduğunu, hatta çevre otel yöneticilerinin sırf kahvaltı hizmetini görmek için otele kahvaltıya geldiğini söyledi. Kahvaltıyı bir sanata dönüştürdüklerini ve bunun turistlerini çok memnun ettiğini söyleyen Öztürkmen, ayrıca personel kalitesine de çok önem verdiklerini vurguladı.

Çevrede bulunan otel yöneticileri, kahvaltı hizmetini görmek için otele kahvaltıya geliyor.

Otele alınan personelin titizlikle seçildiğini ve yetiştirildiğini belirten Ali Öztürkmen, “Bizim içinde bulunduğumuz Kadırga Limanı Caddesi ve Nişanca Caddesi, birçok yatırıma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kumkapı, dönüşen, farklılaşan bir yer. Bence bu dönüşümün daha hızlı olması lazım. Burada hala ayakkabı imalatçılarının ve tekstil üreticilerinin olması bizi olumsuz etkiliyor. Turizm yapılacak bölgenin genel yapısı çok önemlidir. Biraz daha hızlı olabiliriz. Burada yerel yönetimlerin önemli roller üstlenmesi gerekiyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.