Kültürlerarası Diyalog ve Turizm Enstitüsü, Berlin'de toplanacak...

Başkanlığı'nı Gloria Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın'ın yaptığı Kültürlerarası Diyalog ve Turizm Enstitüsü, Berlin'de "Turizmde dinler ve kültürler arası barış" başlıklı bir panel gerçekleştirecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kültürlerarası Diyalog ve Turizm Enstitüsü, Berlin'de toplanacak...

Başkanlığı'nı Gloria Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın'ın yaptığı Kültürlerarası Diyalog ve Turizm Enstitüsü, Berlin'de "Turizmde dinler ve kültürler arası barış" başlıklı bir panel gerçekleştirecek. Panele Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katılacak.

Başkanlığı'nı Gloria Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın'ın yaptığı Kültürlerarası Diyalog ve Turizm Enstitüsü (IDI) çalışmalarına başladı.

Merkezi Berlin'de olan Enstitü'nün Başkan Yardımcılığı'nı Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) Başkanı Dr. Michael Frenzel, Federal Almanya Cumhurbaşkanı eski sözcüsü Prof. Dr. Friedbert Pflünger ve Gloria Otelleri Genel Müdürü Öznur Özaltın Özdemir'in yürüttüğü Enstitü'nün Genel sekreterliği görevini Hüseyin Baraner yürütecek.

Enstitü ilk faaliyet olarak, 5 Mart 2013 tarihinde Berlin'deki Federal Almanya Büyük Millet Meclisi salonlarında her dinden ve her kültürden, din ve siyaset adamlarının katılacağı, "Turizmde dinler ve kültürler arası barış" konulu bir panel düzenleyecek.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, IDI davetlisi olarak Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu salonunda 5 Mart 2013 günü saat 12:00 ile 15:00 arasında "Müslümanlar, Yahudiler, Hıristiyanlar - Barış mümkün" konulu bir konuşma yapacak.

Paneli, IDI Başkan Yardımcısı, girişimci ve eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Friedbert Pflüger yönetecek. Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz (CDU/CSU) ve Dünya Yahudi Kongresi Başkan Yardımcısı Maram Stern de panelde konuşmacı olarak yer alacak.

Panelin ardından davetliler bir yuvarlak masa tartışması gerçekleştirecek. Bu tartışma aynı zamanda turizmin kültürlerarası ve dinlerarası diyalog çerçevesinde giderek artan rolünü içerecek.

IDI tarafından yapılan açıklamada "Bu yıl dünya genelinde bir milyarı aşkın insan farklı ülkelere seyahat edecek. Bunun sonucunda turizm, kültürel ve dini diyaloğun gittikçe daha temel bir dayanağı halini gelecektir. İnsanların yeni arkadaşlar edinme, birbiriyle ilişki ve dostluklar kurması için fırsatlar ortaya çıkacaktır.

IDI'nin amacı, turizmin üstlendiği "köprü rolü" nü göz önünde bulundurarak, dünya genelinde kültürel ve dini anlayışı teşvik etmektir."

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.