Kültür Nehri İstanbul...

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen "Kültür Nehri İstanbul" projesi dahilinde 2009 yılının Mayıs ayında Arnavutluk’tan yola çıkan Egnatia Gezginleri İstanbul’a varıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kültür Nehri İstanbul...

Balkanlar ve farklı Avrupa ülkelerinden sanatçı, akademisyen ve bölge halklarından bir grup, tarihi Egnatia Yolunu yürüyerek İstanbul'a geliyor. İstanbul’da sona erecek yürüyüşleriyle, sınırları aşarak bu uzun ve tarihi yolu halklar arasında bir barış köprüsü sembolü haline getirmeyi amaçlayan Egnatia Gezginleri 10 Temmuz Cumartesi günü Yedikule Altın Kapı’dan İstanbul’a giriş yapacaklar.

 

BALKANLAR'DAN İSTANBUL'A

Roma dönemlerinden kalma ve Osmanlılar tarafından üstüne kervansaraylar yapılarak uzun yıllar kullanılmış olan, tarihi Egnatia Yolu, İstanbul’un Balkanlarla olan köklü tarihi bağlarını birçok yönüyle simgeleyen, Arnavutluk’un Durres kentinden başlayıp İstanbul’a ulaşan tarihi bir yoldur.

 

60 METRELİK DOSTLUK VE BARIŞ RESMİ

Via Egnatia grubunun müzisyenleri, İstanbullu müzisyenlerle birlikte gerçekleştirdikleri müzik şölenli yürüyüş boyunca Egnatia Yolu’nun üzerinde bulunan köy ve kentlerde yaşayan çocuklarla üretilen ‘Barış Yolu Egnatia’ temalı 40 metrelik rulo resmi İstanbul’da tamamlayacaklar.

 

“Barış Resmi” İstanbul’dan YÖRET Vakfı gönüllülerinin katkısı ile Bahçelievler semtinde GSD Eğitim Vakfı İÖO öğrencileri tarafından 10 Temmuz Cumartesi günü Yedikule avlusunda 60 metreye tamamlanacak. “Barış Resmi” 11 Temmuz Pazar günü saat 17.30’da Gülhane Parkı’nda sergilenecek.

 

İstanbul Üniversitesi-Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümü de projeye seramik etkinlikleriyle destek veriyor.

 

EGNATIA YOLU FOTOĞRAF SERGİSİ

Gezginlerin, Egnatia Yolu boyunca vizörüne takılan yolun tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğrafların sergisi 11 Temmuz Pazar günü Arkeoloji Müzesi Yıldız Konferans Salonu Fuayesi’nde İstanbullularla buluşacak.

 

Kültür Nehri İstanbul Programı

 

10 Temmuz 2010, Cumartesi

 

16.00 İstanbul’a giriş, Yedikule Altın Kapı

 

16.15 – 17.00 ‘Barış Resmi’ resminin tamamlanması

 

11 Temmuz 2010, Pazar

 

14.00 – 17.00 Egnatia Roma Yolu Konferansı, Arkeoloji Müzesi Yıldız Konferans Salonu

 

17.00 Egnatia Yolu Fotoğraf Sergisi açılışı, Arkeoloji Müzesi Yıldız Konferans Salonu Fuayesi

 

17.30 Barış Resmi Sergi açılışı, Gülhane Parkı


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.