Krizi yönetemeyeceksen, neden ajans kurdun?

Her gün yüreğimiz yanıyor, şehit düşen askerlerimiz için. Corona virüs hızla dünyaya yayılıyor. Rezervasyonlar tek tek iptal ediliyor. Uluslararası fuarlar, kongreler, büyük organizasyonlar, çeşitli etkinlikler ya iptal ediliyor, ya da erteleniyor.

Hasan Arslan Hasan Arslan 04/03/2020 21:07
Krizi yönetemeyeceksen, neden ajans kurdun?

Her gün yüreğimiz yanıyor, şehit düşen askerlerimiz için. Corona virüs hızla dünyaya yayılıyor. Rezervasyonlar tek tek iptal ediliyor. Uluslararası fuarlar, kongreler, büyük organizasyonlar, çeşitli etkinlikler ya iptal ediliyor, ya da erteleniyor. Çin, İran ve İtalya’dan yurtdışına çıkışlar kesildi. Sınırlarını kapatan ülkelere her gün bir yenisi ekleniyor.

Ülkelere yönelik seyahat uyarıları yayınlanıyor. Turizmde en büyük pazarımız olan Rusya ile ilişkilerimiz gergin. Sığınmacılar önce yollara, sonra denizlere dökülüyor. Tüm bunlar da, dünya medyasında çok ciddi yer buluyor. Bu olaylar da doğal olarak, hassas bir kitleye hitap eden kırılgan bir sektör olan  turizmi derinden etkiliyor.

KRİZİ YÖNETEMEYECEKSEN, NEDEN AJANS KURDUN?

Ama tüm bunlar olup biterken, turizm sektörü sessizliğini koruyor. Turizmin sırtına 2 yeni vergi yükü bindiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ise, derin bir sessizlik içinde. Turizm Geliştirme ve Tanıtma Ajansı’nı kur, turizmcilere vergi yükünü bindir, yetmedi bir de, Konaklama Vergisi yükü yükle…

Şimdi kriz kapıda, Ersoy’un ağzını bıçak açmıyor. Çözüme ilişkin tek laf etmiyor. Sektör Bakan Ersoy’dan önce açıklama, sonra da sürecin en az hasarla atlatılmasını sağlayacak çözüm önerileri bekliyor.

BAKANLIK NE YAPIYOR?

Şimdi herkesin merak ettiği soru: Türkiye’nin en büyük sektörü olan turizmi, bu olumsuz etkilerden korumak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ne yapıyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekli adımları atmaz ise, yeni yeni toparlanan turizm sektörü, bu darbeyi kaldırmakta oldukça zorlanır.

TURİZMCİLER YORULDU

Geçtiğimiz yıl 52 milyon turist ağırlayan Türkiye, gerekli tedbirler alınmazsa, bu yıl geçtiğimiz yılın turist sayısını rüyasında bile göremez. Turizmcilerimiz artık bitkin, yorgun, kırgın, moralsiz ve bıkkın…


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.