Kritik bir eşikten geçiyoruz...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2012 yılında turizm sektörünün kritik bir eşikten geçeceğini, bu süreçte moral bozmadan ve rahatlığa teslim olmadan çalışacaklarını, kaliteden ödün vermeyeceklerini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kritik bir eşikten geçiyoruz...

Ertuğrul Günay, sıkıntının sadece ülkemizde değil aslen pazarın genelinde olduğunu söyledi. Günay, Travel Turkey İzmir Fuarı kapsamında düzenlenen 2012 Ekonomik Krizi, Türkiye Turizmine ve Ege Turizmine Yansımaları Paneli'nde yaptığı konuşmada, Avrupa ekonomisindeki durgunluk beklentileri altında yeni bir sezona hazırlık yaptıklarını belirten Günay, şöyle devam etti:

''2012 yılına nasıl bakacağız? Moralimizi bozmayacağız, kendimizi rahatlığa terk etmeyeceğiz. Kritik bir eşikten geçiyoruz. Bizde değil aslen pazarda sıkıntı var. Avrupa başta olmak üzere bu sıkıntılı pazarda gerilemeden ayakta durmaya çalışacağız. Gerçekçi olmamız lazım. 2008 ve 2009'da ayakta durmayı başardık krize rağmen. Kaliteden ödün vermeyeceğiz. Doğayı, tarihi korumaya önem vereceğiz.

Ayrıca Avrupa'daki doymuşluğu ve krizi nazara alarak dünyada yeni pazarlara açılmaya çalışıyoruz. Latin Amerika'da ve Kanada'da bir temsilcilik açmaya çalışıyoruz. Çin'de ikinci temsilciliğimizi açıyoruz. Hindistan, Japonya ve Uzakdoğu'yu çok önemsiyoruz. Türkiye'nin bu hızlı gelişmesinde Rusya çok önemli bir pay sahibidir. Şimdi Uzakdoğu'yu da Türkiye destinasyonuna alıştırmamız gerekiyor. Bu konuda girişimlerimiz var. Avustralya'da yeni bir ofis açmaya çalışıyoruz.''

Bakan Günay, Türkiye'nin güleryüzlü bir ülke olarak ve hayat tarzını turizmin içine daha fazla katan bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini, konaklama tesislerindeki kalitede dünyada hiçbir ülkenin Türkiye ile rekabet edemeyeceğini, ancak turistleri kentlere çekme konusunda eksiklikler bulunduğunu, bu alanda rakiplerin gerisinde olunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin daha fazla uçuş ve kruvaziyer seferine ihtiyaç duyduğunu, seferlerin artırılmasının yanında ucuzlatılması için de ilgili bakanlıklarla çalışma yapılması gerektiğini belirten Günay, İzmir'in ise turizmde yeni yatırımlara ihtiyaç duyduğuna işaret etti. Günay, ''İzmir'in bugünkü yatak sayısıyla turizm rakamlarını ikiye üçe katlaması zor. Bunun için İnciraltı ve Çeşme'de çalışıyoruz. Kamuoyunun bize yardımcı olması gerekiyor'' dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.