Kraliyet düğününden İngiltere turizmine dev katkı

İngiltere taht sıralamasında 6. sırada yer alan Prens Harry, 1.5 yıldır nişanlı olduğu Amerikalı oyuncu Meghan Markle ile evlendi. Düğün, tekstilden turizme birçok sektöre olumlu yansıdı.

20/05/2018 22:02
Kraliyet düğününden İngiltere turizmine dev katkı

Birçok ülkede canlı yayınlanan düğünün ülke ekonomisine katkısı 1.4 Milyar Doları buldu. Prens Harry ve aktris Meghan Markle’ın kraliyet düğünü yalnızca yılın pop kültürü etkinliği olmakla sınırlı değil. İngiliz merkezli stratejik danışmanlık şirketi Brand Finance’a göre düğünün İngiliz ekonomisine katkısının 1.4 Milyar Doları bulduğu tahmin ediliyor.

Yine aynı araştırmaya göre bu rakamın sadece 405 Milyon Doları turizmden elde ediliyor. Şirket ayrıca restoranlara ve Markle’ın düğün öncesi ve sonrası halka açık etkinliklerde giydiği kıyafetler ile moda sektörüne de milyonlarca pound gelir sağladığını ortaya koyuyor.

Tüm bunların yanı sıra düğünle ilgili hediyelik eşya satışı da ülkeye önemli bir gelir bırakıyor. Ancak düğünün asıl etkisi, İngiltere’nin tanıtımında yaşanıyor. Düğün dünyanın birçok ülkesinde TV kanallarında canlı yayınlanırken, sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasında gösteriliyor. 

42 BİN TURİST EV KİRALADI

100 binden fazla turistin Prens Harry ve Meghan Markle’ın düğününden önce Windsor Kalesi’ne gittiği belirtiliyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, ev kiralama şirketi Airbnb, ev sahiplerinin 18 Mayıs Cuma ve 20 Mayıs Pazar günleri arasında Londra’da tahmini 42 bin turist olacağını dile getirdi. Bu dönemde ev sahiplerinin elde edeceği gelirin ise 16.9 Milyon Doları aşması bekleniyor.

Airbnb’yi en çok kullananlar Amerikalılar olurken, Amerikalıları Fransa, Almanya ve Avustralya’dan gelen ziyaretçiler takip etti. Artan turist trafiğinden tek faydalanan Londra olmadı. Airbnb’ye göre, Windsor Kalesi’ne sadece 10 dakikalık sürüş mesafesindeki Slough kasabasına da ilgi fazla. Düğün için haftasonu buraya gelen konuk sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde bin 438, yakınlardaki Maidenhead’ın yüzde 362 ve Windsor’un yüzde 194 arttığı belirtiliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.