Konaklama konusunda hangi millet cimri?

Hotels.com şirketi tarafından çıkarılan Hotel Price Index (HPI) verileri, Avrupa genelinde otel konaklaması için kimin ne kadar para harcamaya istekli olduğu hakkında bir ışık tutuyor.

31/12/2019 23:40
Konaklama konusunda hangi millet cimri?

Gerçekleşen yüz binlerce rezervasyonu temel alan araştırma, dünya turizminin en büyük ülkelerinden olan ispanya’nın bu konuda bir ‘ayıbını’ ortaya çıkarıyor. Buna göre İspanyollar, konu otel konaklaması olunca, en cimri Milletlerden birisi olarak ortaya çıkıyor.   

Oysa aynı millet, başkaların otel konaklamasından en çok para kazananlardan biri. HPI’ye göre İspanyollar, 2013’yılında yurtdışı konaklamalarında oda/gece başı ortalama 103 Euro harcamışlar. 

Ancak 4. sırada gelen İspanyollardan cimrileri de var. Zira aynı değer Hollandalılarda 102, Tayvanlılarda 98 ve Malezyalılarda 97 Euro. Bu konuda en cömert insanlarsa, 137 Euro harcayan İsviçreliler çıktı. Bunu Amerikalılar (131 Euro) takip etti.

Sırayla Norveç (130 Euro), İsveç (128 Euro) ve İngiltere (125) halkından olanlar yine çok harcayanlar grubundan sayılır. Bu konuda Japonlar (128 Euro) ve Çinliler (127 Euro) de rahatlıkla ilk 10 sıralamasına girdiler.

Kendi ülkelerinde de İspanyollar ‘cimri’

İspanyollar sadece dış ülke otellerindeki konaklamalarda değil, aynı zamanda kendi ülkelerindeki konaklamalarında da tutumlu çıktı. Buna göre İspanyollar ispanya içinde oda/gece başı ortalama 74 Euro harcamış.

Diğer ülke halklarından örnekler şöyle: Portekiz - 71 Euro, Fransa – 82 Euro, İrlanda – 85 Euro, İtalya – 86 Euro ve Almanya – 88 Euro. Asya halkları bu konuda daha da tutumlu: Hindistan – 68 Euro, Tayland – 67 Euro ve Malezya 67 Euro. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.