Konaklama endüstrisi, işsizlik sorununa çözüm...

75 milyondan fazla gencin iş bulamadığı ve sayısız gencin yeteneklerinin altında işlerde çalıştığı bir dönemde, gençlik için fırsatlara yatırım yapmak sadece kritik bir gelişim sorunu değil aynı zamanda işletmeler için bir büyüme stratejisi haline geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Konaklama endüstrisi, işsizlik sorununa çözüm...

Hilton Worldwide ve uluslararası gençlik kuruluşu ''Kayıp Nesil'' leri önlemek için endüstri çapında eyleme geçiş çağrısı yapıyor. Bu zor soruna dikkat çekmek ve konuyla ilgili çözüm önerilerini masaya yatırmak isteyen, Hilton Worldwide,  World Economic Forum’da yaptığı açıklamada International Youth Foundation (IYF) onaylı bir rapor yayınlayarak gençliğin işsizlik sorunlarına çözümün küresel konaklama sektöründe olduğunu belirtti. Şirket aynı zamanda kendi amiral gemisi Hilton Otelleri & Resortları markaları tarafından yürütülen küresel bir gençlik hareketi olan Bright Blue Futures'un da duyurusunu yaptı.

‘Konaklama sektöründe gençlik için fırsatlar yaratmak’raporu, dünya gençliğinin ekonomik ve sosyal sorunlarına ışık tutuyor aynı zamanda bu sorunları çözmek için bakılması gereken anahtar noktaları gün ışığına çıkarıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hilton Worldwide Başkanı ve CEO’su Christopher J. Nassetta ''Kayıp bir nesili engellemek için elimizde çok büyük bir fırsat var.

Genç nesile yaşam yeteneklerini ve iş yerlerinde işlerine yarayabilecek eğitimleri vererek iş yaşamında başarılı olmalarını umuyoruz. 'Bir küresel vatandaş olarak aynı zamanda dünyadaki en büyük endüstrilerden birinin lideri olarak,toplu geleceğimizi koruyacak çözümler geliştirmek için bir iş mecburiyetimiz ve sorumluluğumuz var'' diye konuştu.
 
IYF'ye göre turizm kaynakları, uzmanlığı ve kariyer olanakları açısından gençlerin sorunlarına çözüm olabilecek çok az endüstriden bir tanesi. Gelişimi dünyanın her yerinde eğitimli iş gücüne dayanan seyahat ve turizm sektöründe 255 milyon insan çalışıyor sektörün 2022 yılına kadar 73 milyon yeni iş fırsatı yaratması öngörülüyor. 

 

''Gençlik işsizlik problemi tek bir şirket ya da endüstri tarafından çözülemeyecektir'' diyen IYF Başkanı ve CEO’su William S. Reese ise  şöyle devam etti: ''Bu rapor ve Hilton Worldwide'ın liderliği konaklama şirketlerinin gençliğin gelişimine stratejik olarak nasıl davranacaklarına ilişkin bir temel oluşturmaktadır. IYF diğer sektörlerle de örneğin perakende ve ICT ilgili sektörler gibi gençlik sorunlarına çözüm için ortaklık kurmaya dört gözle bakıyor”

 
Rapor işletmelerden, hükümetlerden ve sivil toplum kuruluşlarından işsizlik için yardımlaşma gereksinimini ortaya koyuyor ve konaklama işletmelerinden üç aşamalı bir eylem planı istiyor.

 

1. Yerel olarak ilgili ve uzun dönem olan, işletme çapında bir gençlik geliştirme programı dizayn etmek.

 

2. Gençlikteki enformasyon eksikliğini kapatan en iyi uygulamaları paylaşarak endüstri çapınca ilerlemeyi etkin kılmak

 

3. Konaklama endüstrisi ve toplum ile ilgili ve gençliğin gelişmesine doğru olan amaçların sonuçlarını ölçmek ve kaydını tutmak

Hilton Worldwide IYF ve gençlik iş insiyatifleri aynı zamanda marka çapında programları  ile olan küresel ortaklığıyla beraber gençlik için fırsatları arttırmaktadır. Bu çabaya liderlik eden kurum ise Hilton Otelleri ve Rezortları Bright Blue Futures programı. Program, eğitim yoluyla gençlerin yeteneklerini artırmayı ve işgücü eğitimlerine kolay kavuşmasını amaçlıyor.

Hilton Otelleri & Rezortları Bright Blue Futures destekleyen 80 ülkede 550 topluluktan takım üyeleri barındırıyor ve IYF'nin çağrısına kulak vererek konaklama endüstrisinin uzmanlığını ve otel mülklerini gençlik sorunlarına çözüm bulmak için kullanıyor.
 
''Şirketimiz, gençlerin ihtiyaçlarına yardımcı olacak eşsiz kaynaklara, uzmanlığa ve kariyer yollarına sahip'' diyen Hilton Otelleri & Rezortları Küresel Başkanı Rob Palleschi, ''Takım üyelerimizin Bright Blue Futures aracılığıyla gençleri desteklemek için yaptıklarından dolayı gurur duyuyoruz'' diye konuştu.

 

Bu kuruluşlara ek olarak Hilton Worldwide,  IYF'yi küresel raporlama araçları oluşturmak için destekliyor.Global Youth Wellbeing Index and Hospitality Industry Impact Framework, raporun güvenilirliğini ölçüyor aynı zamanda gençliğin durumunu zaman içinde ölçmektedir.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.