Kokpitte bir yabancı var!

Hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyümesini sürdüren, sefer ve uçuş noktası sayısını sürekli artıran Türk Hava Yolları’ndaki (THY) yabancı pilot sayısı 240’ı buldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kokpitte bir yabancı var!

27 ülkeden pilotun görev yaptığı THY filosunda ağırlık İspanyol ve İtalyanlarda. Filoda 25 İtalyan ve 25 İspanyol uyruklu pilot bulunuyor. Bu ülkeleri, 21 pilot ile Danimarka, 19 pilot ile Yunanistan takip ediyor. THY’de 17 İngiliz, 16 da Alman pilot bulunuyor. Son dönemlerde THY’nin Japon pilot sayısında da artış yaşanıyor.

 

Şu an THY’de 13 Japonya uyruklu pilot uçuyor. THY’de ayrıca 8 ABD’li, 8 Hollandalı, 8 Belçikalı ve diğer ülkelerden de toplam 80 pilot görev yapıyor. Ayrıca şu an İçişleri Bakanlığı’nda işlemleri tamamlanan ve THY filosunda uçacak olan 60’a yakın yabancı pilot daha bulunuyor. Her yabancı pilot alım duyurusunda dünyanın birçok ülkesinden pilot THY’nin kapısını çalıyor. Şirkette 8 yıl önce 640 civarında olan pilot sayısı 2 bin 13’ü buldu.

 

TÜRK PİLOTLA UÇUYORLAR

THY şirket kuralı gereği yabancı pilotun görev aldığı uçuşta kokpitte mutlaka bir Türk pilot bulunduruyor. Yabancı uyruklu pilotlardan en az 8 bin saat uçuş saati olanlar tercih ediliyor. Yabancı pilotlar tekrar eğitim ve sınavlardan geçiriliyor. Yabancı uyruklu pilotlardan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mevzuatı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kriterlerine uygun olanlar sözleşmeli olarak işe alınıyor. THY’de uçan pilotların yüzde 50’si Türk Hava Kuvvetleri’nden alınan pilotlardan, yüzde 38’i üniversite, yüzde 1’i Emniyet Genel Müdürlüğü kökenli, geri kalan yüzde 11 ise yabancı uyruklulardan oluşuyor. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.