KKTC, ikinci kez FITUR Turizm Fuarı'nda

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen ve dünyadaki en büyük 2. uluslararası turizm fuarı olarak bilinen FITUR'a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bu yıl ikinci kez katıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
KKTC, ikinci kez FITUR Turizm Fuarı'nda
KKTC'nin uluslararası alanda devlet olarak tanınmamış olmasından dolayı Almanya ve İngiltere'de kurulan KKTC Turizm Merkezi aracılığıyla uluslararası fuarlara katılan KKTC, son yıllarda hızla artışa geçen turizmini daha da geliştirmenin yollarını arıyor.

FITUR'daki KKTC standında bulunan Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Derviş Gezer, ''Yasak ve engellerle karşılaşsak da herhangi bir şekilde yılmış değiliz, dünyadaki tüm büyük turizm fuarlarında varız'' dedi. Gezer, turist getirmekte yaşadıkları en büyük sıkıntının, ''KKTC'nin bilinirliğinin olmasına rağmen resmi olarak bunun reddedilmiş bir çerçevede olmasından kaynaklanan ulaşım ve tanıtım sorunları'' olduğunu söyledi.
Herşeye rağmen İspanya'da FITUR devam ederken bir diğer KKTC ekibinin de şu anda Finlandiya'daki turizm fuarında olduğunu kaydeden Gezer, ''Hedefimiz dünyada turizm destinasyonlarının olduğu her noktada bulunmak. Bu yüzden 2011'de olduğu gibi 2012'de de her fuara katılacağız. Buralarda, KKTC'ye turist aktarımını oluşturmak, KKTC'yi tanıtmak ve fuarlara katılan dünyadaki tüm büyük turizm şirketleriyle görüşüp, işbirliği yollarını araştırıp, bunu hayata geçirmeye çalışacağız'' diye konuştu.

Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Gezer, 2011 yılında KKTC turizmini ise şu sözlerle değerlendirdi: ''2011'i sevindirici gelişmelerle kapatmış olduk. Özellikle, Türkiye haricinde yabancı turist sayımızda yüzde 40'a varan bir artış oldu. Türkiye'den gelen turist sayımızda da yüzde 15'lik bir artış sağladık. Yaptığımız planlar çerçevesinde bu artışın 2012'de de sürdürülmesini öngörüyoruz. Hedef en az 2011'deki artış oranını yakalamak. Turizmdeki artışın farklı sebepleri var. Turizmde kurumsal işbirliği, stratejik ve planlı çalışma çok gelişti ve artık KKTC'nin yeni bir destinasyon olduğu algısı oluştu.''


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.