KKTC’de bir otelin daha sözleşmesi iptal edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Magosa'daki Palm Beach Oteli’nin kira sözleşmesi feshedilmesinden sonra şimdi de, Girne'deki Jasmine Court Otelin sözleşmesi feshedildi.  

01/05/2023 12:02
KKTC’de bir otelin daha sözleşmesi iptal edildi

Fesih nedeni aralarında Jasmine Court Otelin de olduğu İngiliz kraliyet ailesinin de hissedarı olduğu National Westminister Bank’ın (Royal Bank of Scotland) mülklerin iade edilmemesinden doğan tazminat talebi olduğu belirtiliyor. Turizmgazetesi'nin aktardığına göre, İngiliz şirket Taşınmaz Mal Komisyonu’ndan 22 Milyon 773 Bin 940 Sterlin tazminat talep ediyor.

Jasmine Court Otelinin işletmeciliği, 2 Şubat 1996'da Ekonomi ve Maliye Bakanlığı Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi'yle tarafından Ömer Lütfi Topal ve ailesinin sahip olduğu Emper Otelcilik Ltd ile imzaladığı sözleşme ile yıllık 100 Bin Dolar kira bedeli karşılığı 49 yıllık kiraya verilmişti.

Bir süreden beri kapalı olan otel ile ilgili işletme sözleşmesi iptal ediliyor. Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi geçtiğimiz günlerde Magosa’daki Palm Beach Oteli’nin işletmeci ve kiracısı olan Bilfer ve Arkın Grup ile olan sözleşmeyi feshetmişti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.