KITUYAD 2014 yılını değerlendirdi

Kısa adı KITUYAD olan Kızılağaç Turizm Yatırımcılar Derneği Üyeleri; 2014 Turizm Sezonunun son toplantısını Dernek Başkanı Ahmet Kolukısa başkanlığında Ali Bey Club Manavgat’ta yaptı.

31/12/2019 23:40
KITUYAD 2014 yılını değerlendirdi

Osman ERGİN  

Kızılağaç Turizm Merkezinde faaliyet göstermekte olan Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği Üyeleri 2014 yılı turizm sezonunu değerlendirerek, 2015 yılı turizm sezonundan beklentileri hakkında da görüş alışverişinde bulundular.

Dernek üyeleri yapmış oldukları toplantı da;  2014 yılı turizm sezonun beklentileri karşılamadığını, kuzey ve güney sınırlarımızda yaşanan sıcak gelişmelerin özellikle eylül ayı sonuna doğru etkisini göstererek, tesislerin belirlenen tarihlerden önce sezonlarını sonlamak zorunda kaldıklarını belirttiler.

Kıtuyad Üyeleri; 2015 yılı turizm sezonun iyi geçmeyeceğinin sinyallerinin erken alındığına değinirken, bunun belirtilerinin de; Avrupa Tur Operatörlerinin erken rezervasyon için talep edilen ve % 10 gibi bir iskonto ile kendini gösterdiğini; daha yolun başında Belçika, Hollanda ve İngiltere pazarında yapılan gözlemlerle olumsuzluğun kendini hissettirmeye başladığını söylediler.

Sezonun sıkıntısız atlatılması adına uçak planlamasının yapılabilmesi için bu % 10 luk indirim talebinin mantıklı olabileceğini de savunan üyeler; Rus pazarının belirsizliğinin devam ettiğini, ancak rublenin stabil olması durumunda Rus Pazarındaki kayıpların zor da olsa telafi edilebilmesinin mümkün olabileceğini dile getirdiler.

Pazar da iniş çıkışların devam etmesi durumunda; son dakika satışlarının gündeme geleceğini bunun da turizmciler açısından önceden planlama yapılması açısından tercih edilmeyen bir durum olduğunu savundular.

Karşılıklı görüş alışverişi sonrasında söz alan Başkan Ahmet Kolukısa; “Zor bir sezon bizi beklese de, netice de bu sektörden ekmek yiyoruz ve sıkıntıları da biliyoruz. Turizmin problemleri yöresel farklılıklar gösterse de genel de benzer ve ortak sıkıntılar, her zaman olduğu gibi üstesinden geliriz dedi.

Kolukısa, 2015 yılında dernek olarak yapılması düşünülen işler konusunda;  

Kıtuyad olarak 2015 yılı için kısa vadedeki planlarımız dahilinde; derneğimizin mevcut internet sitesindeki yetersizliklerin giderilmesi adına yeni ve daha etkili bir internet sitesi ile Google Earth ‘ta yıl boyu devam edecek üst seviyede erişime imkan veren yayın için bütçe çalışmalarımız devam ediyor.

Fuar organizasyonlarının verimli olmadığını düşünerek, geçen yıl kaldırmış olduğumuz Fuar standımızı bu yıl da aktive etmeyi düşünmüyoruz.

Bölgedeki üye olmayan tesislerin üyelik işlemleri için çaba sarf edeceğiz.

Bölge ilaçlaması için son üç yıldır olduğu gibi saha ilaçlama ile el sıkıştık.

Bölgemiz otellerinin her birinin önüne halk otobüsü durağı yapılması için Belediye Başkanımızla görüşeceğiz. Talebimiz yerine getirilememesi durumunda; Manavgat Belediyesisin de bilgisi ve onayı ile; içerisine reklam alınabilecek tarz da kapalı ve nizami olacak şekilde kendi imkanlarımızla yapmayı düşünüyoruz.

Su sporları konusunda; bölgenin tamamında faaliyetleri üstlenebilecek alt yapı çalışmamızı tamamladık. Su sporları ile ilgili yapılacak olan İhaleye katılacağız.

Bölgemizde bulunan üye tesislerimizden Selge Beach Resort & Spa 2015 yılına farklı bir konsept ile adım atacak. Bölgemizde bir ilke imza atan ve derneğimiz adına farklı bir zenginlik, turizm de çeşitlilik olacağına inandığımız tesisimiz; Alkolsüz her şey dahil sistem ile faaliyet gösterecek.

Son olarak; bir dahaki toplantımıza kadar çevremizde cereyan eden sıcak gelişmelerin sona ermesini temenni ediyor, 2015 Turizm sezonumuzun hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Dedi.

                                                                                                                                                                                       

             


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.