Kissebükü'ne otel iddiası Meclis gündeminde

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bodrum Kissebükü'ndeki otel yatırımına yönelik iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı ve önergenin, muhatabı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından cevaplandırılmasını istedi.

20/01/2019 20:35
Kissebükü'ne otel iddiası Meclis gündeminde

Alban, "Kültür ve Turizm Bakam olarak şahsınıza ait olduğu ifade edilen, Bodrum ilçemizde bulunan Kissebükü’ndeki otel yatırımıyla ilgili yazılı basında haberler çıkmıştır. 

Haberde ifade edildiğine göre, yapmakta olduğunuz yatırımla ilgili olarak imar planında değişikliğe gidildiği, 28 Aralık 2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıdan indirilen 1/1000 ve 1/5000’lik planlara göre, şirkete 95 dönümlük alanın bitişiğindeki 25 dönüm alanın da tahsis edildiği belirtilmiştir" diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban'ın soruları:

1-Kültür ve Turizm Bakanı olarak, bakir koyların imara açılmaması için mücadele eden ilk kişinin şahsınız olması gerekirken, isminizin bu talanın öznesi olmasını nasıl değerlendiriyor sunuz?

2- Kültür ve Turizm Bakanı olarak göreve başlamadan önce, adı geçen bölge ile ilgili yatırımlarınız hakkında “Çok da içimize sinmiyor bu güzel doğa parçasına yatırım yapmak... Ama 5 Milyon Dolar para yatırdık, bakanlık geri verirse vazgeçeriz” şeklinde bir söyleminiz olmuş mudur?

3- Şu an konuyla ilgili olarak en yetkili kişi konumunda bulunduğunuza göre, yatırdığınız parayı geri alarak, bu koyun talan edilmesinden vazgeçmenizin önünde ne gibi engeller vardır?

4- Neden yatırımdan vazgeçmek yerine, bitişik konumdaki 25 dönümü de yatırıma dahil ederek, talanı katlatarak büyütüyor sunuz?

5- Yapılan imar değişikliği sonucu güzelim doğa parçasının talanı ile ilgili bakanlık koltuğunu kullanarak, şirketinizin yatırımlarını büyüttüğünüz konusunda öne sürülen iddialar hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

6- Şirketinizin bu yatırımlarla büyümesi, Türkiye turizminin büyümesi anlamına mı gelmektedir?

7- Bu tür bakir koyların ve buna benzer yerlerin talanına devam mı edeceksiniz, yoksa bu yatırımdan vazgeçerek örnek bir davranış sergileyip, “talana dur” mu diyeceksiniz?

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.