Kış turizmcileri sezona mutlu başladı...

Rezervasyonlar şimdiden yüzde 100'e ulaştı. Kar yağışının geçen sene geç başlaması sebebiyle zor durumda kalan turizmciler, kar yağışıyla birlikte kayak sezonunu açmaya başladı. Yılbaşı hazırlıklarını tamamlayan oteller, yerli ve yabancı konuklarını bekliyor. Erzurum Palandöken'e Rus ve Ukraynalılar ilgi gösterirken, Kars Bayraktepe'ye ise Rus ve Ukraynalılarla birlikte İranlılar, Azeriler ile Ermeniler de rezervasyon yaptırıyor. Otellerin yaklaşık yüzde 50'si ise yerli turistlerin hizmetine sunuluyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kış turizmcileri sezona mutlu başladı...
.Otellerin dolmasıyla rezervasyonların hafta sonuna kadar kapatılmasını beklediklerini belirten işletmeciler, aralıklarla yağan karın pistleri hazır duruma getireceğini, sezonu hafta sonuna kadar açabileceklerini vurguluyor. Yılbaşını dolu geçirecek işletmelerin sömestr tatili için de kolları sıvadığı belirtiliyor.

Pazarlama çalışmalarını Rusya, Ukrayna ve Slovenya'da yaptıklarını belirten Dedeman Otel Erzurum Genel Müdürü Nuri Avşarer, rezervasyonlarının yüzde 75'lerde olduğunu, yılbaşı döneminde yüzde 100'ü yakalayacaklarını dile getirdi. Kar yağışıyla birlikte rahat bir nefes aldıklarını ifade eden Avşarer, geçen sezonda kar yağmaması sebebiyle hem yıl başını hem de sömestr dönemini kaçırdıklarının altını çizdi. Doluluk oranlarının yüzde 90'ın üzerinde olduğunu kaydeden Polat Renaissance Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal ise geçen yılı yüzde 70 doluluk oranıyla kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın da kendilerini umutlandırdığını belirten Baykal, "2011'de zaten yapay kar sistemi olacak. İnsanların Erzurum'a geliş amacı, pistlerin uzun olması.

Palandöken'de bir kayakçı ayağını yere bastığı zaman 16 kilometre kesintisiz kayak yapabiliyor. Yapay kar makinelerinin burada faaliyete geçmesiyle birlikte Erzurum'un cazibesi ön plana çıkacak." dedi. İlk Rus kafilesini getirecek uçağın 27 Aralık'ta Erzurum'a iniş yapacağını belirten Baykal, bu zamana kadar kar kalınlığının istenilen seviyede olmasının kendilerini sevindireceğini dile getirdi. Erzurum'a Türkiye'den ve diğer ülkelerden rağbet olduğuna da dikkat çeken Baykal, yabancı misafirlerin yüzde 70'ini Rus, yüzde 20'sini Ukrayna ve geriye kalan kısmını ise bu ülkelere yakın ülkelerdeki turistlerin oluşturduğunu vurguladı.

Otellerinde boş yer olmadığını kaydeden Kars Sarıkamış Çamkar Otel Müdürü Kamuran Eroğlu da yağışların kendilerini memnun ettiğini söyledi. Geçtiğimiz yılların fazla kötü geçmediğini, ama bu yılın daha iyi olduğunun altını çizen Eroğlu, İranlı ve Ermenistanlı turistlerin taleplerinin yüksek olduğunu belirtti. Kar yağışları ile birlikte pistlerin istenilen seviyeye gelmesini beklediklerine vurgu yapan Kars Toprak Otel Ön Büro Sorumlusu Serkan Tahana ise sezonu bu hafta içerisinde açmayı hedeflediklerini kaydetti. Rus ve Ukraynalı turistlerin yoğunlukta olduğunu belirten Tahana, İran, Azerbaycan ve Ermenistan'dan da turist kafilelerinin yılbaşını otellerinde geçireceğini dile getirdi. Yılbaşını dolu geçireceklerini vurgulayan Tahana, yılbaşından sonra sömestr tatili için hazırlıklara başlayacaklarına vurgu yaptı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.