Kırsal Turizm Derneği 5 yaşında...

'Kırsal Turizm; Toprağımıza, Halkımıza ve Kültürel Geleneğimize Duyduğumuz Sevgidir' sloganıyla herkesi kültürümüze, doğal güzelliklere ve yerel tatlarımıza sahip çıkmaya çağıran Kırsal Turizm Derneği, 5'inci yaşını kutluyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kırsal Turizm Derneği 5 yaşında...

Kırsal Turizm Derneği, misyonunu ve vizyonun şu şekilde anlatıyor: 5’nci yaşımızda “Kırsal Turizm; Toprağımıza, Halkımıza ve Kültürel Geleneğimize  Duyduğumuz  Sevgidir.” sloganıyla herkesi kültürümüze, doğal güzelliklere ve yerel tatlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Vizyonumuzu, Ülkemizde kırsal turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için  girişimciler, kamu  kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, meslek odaları, seyahat acenteleri, sivil   toplum kuruluşları arasında bir ağ oluşturup katalizör olarak hizmet etmek olarak belirledik.

Misyonumuzu ise; Sürdürülebilir çevre içinde doğal güzellikler ve sağlıklı tarımsal üretim konusunda farkındalık yaratmak, geleneksel kültür ve sanatın yaşatılması, kırsal yaşama ait bilgi ve deneyim alışverişinin yeni nesillere aktarılması ve kırsal yörelerin kalkınması amacıyla, kırsal turizm politikalarının geliştirilmesinde merkezi ve yerel kuruluşlar ile bilgi paylaşımında bulunmak olarak tanımladık.

Köylerde ve kasabalarda kültürel mirasımızın, geleneksel el sanatlarının, doğal güzelliklerin ve tarihi eserlerin korunarak kullanılması, eko turizm, tarım turizmi, çiftlik turizmi ve köy turizmini kapsayan kırsal turizmin geliştirilmesi, tarım ürünlerinin sağlıklı üretimi, ambalajlanması ve pazarlanması konusunda yerel halkı bilgilendirerek iş ve gelir imkanlarının artırılması  amacı ile 12-Eylül-2007 tarihinde kurulan Kırsal Turizm Derneği’nin  60 üyesi ve 11 temsilcisi ile ülke çapında kırsal turizm bilinci oluşturulmasında önemli katkılar sağladığına inanıyoruz.

Bunun en önemli göstergeleri; Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Parthnership programından hazırlanan projeyle İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye’den Kırsal Turizm Derneğinin işbirliği ile çıkarılan “Kırsal Turizm Girişimci Rehberi” Türkiye’deki girişimcilere ve yöneticilere kaynak olarak sunulmuştur. Bununla birlikte, ulusal kırsal turizm politikasının oluşturulması amacıyla Kalkınma Bakanlığı 10. Kalkınma Planı hazırlık toplantılarına Turizm başlığı altında derneğimizin davet edilmesidir.

Ayrıca, IPARD Kırsal Kalkınma Programı’nın etkin uygulanması ve desteklerin kullanım oranlarının arttırılması amacıyla Avrupa Birliği Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Teknik Destek ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Dairesi Yönetim Otoritesi’nce,  ülke genelinde yapılması planlanan kırsal turizm hibelerinin kullanımı konulu toplantı organizasyonunda Kırsal Turizm Derneği, işbirliği yapılacak kuruluş olarak belirlenmiştir.
 
5 yıldır kırsal alanlarda doğal güzelliklerin ve geleneksel kültürün  korunması  ile ekonominin çeşitlendirilmesi ve kırsal kalkınmada kırsal turizmin önemi konusunda;  ülkemizde çeşitli iller ve ilçelerimizde projeler hazırlayıp sempozyumlar, çalıştaylar,  konferanslar ve seminerler  düzenleyerek yerel, bölgesel ve ulusal televizyon ve radyo programlarıyla yöneticileri,  girişimcileri ve halkımızı ülke genelinde bilgilendiren üniversitelerdeki hocalarımıza,  üyelerimize, temsilcilerimize, destekçilerimize ve medya kuruluşlarına teşekkür ederiz.
 
5’nci yaşında “Toprağımıza, Halkımıza ve Kültürel Geleneğimize  Duyduğumuz  Sevgidir Kırsal Turizm ” mesajıyla yerelden ulusala doğru gelişen Kırsal Turizm Derneği, Türkiye  genelinde yapacağı bir dizi etkinliklerle kutlamaya devam edecek. Üyelerimiz, gönüllülerimiz, destekçilerimiz ve basınımızla birlikte nice yeni çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. Sizleri de kırsalda doğal, tarihi ve kültürel zenginliğimize  sahip çıkan Kırsal Turizm Gönüllüleri arasına katılmaya çağırıyoruz.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.