Kenya’da Safari

Sevgili Turizm Aktüel okurları, sizleri biraz turizm sektörünün sorunlarından uzaklaştırıp, keyifli bir yolculuğa çıkarmak istedim. Bundan sonra, gezip göreceğim ilginç ülkeleri yazıp, sizlerle buluşturmayı diliyorum. İlk, "Kenya Safari" izlenimlerimi beğeninize sunuyorum.

Alpaslan Arik Alpaslan Arik 31/12/2019 23:40
Kenya’da Safari

Alpaslan ARİK
28 Ağustos - 3 Eylül 2017 tarihleri arasında yapmış olduğumuz Kenya / Safari turu nedeniyle; yaşadıklarımı, gözlemlerimi, duygularımı, deneyimlerimi paylaşmak ve böyle bir turu isteyenleri kısmen de olsa aydınlatmak isterim.

İstanbul-Nairobi (Kenya) arası uçak yolculuğu yaklaşık 6,5 saat sürmektedir. Kenya ile aramızda saat farkı bulunmamaktadır. Akşam 19.40 uçağımız; 20.20 de kalkış yaptı.02.20 de Kenya/Nairobi ye indik. Otele varışımız saat 05.00.

İkinci gün başlangıcı; Safari başlangıcımız saat 09.00’da 7’şer kişilik 4X4 araçlarla İlk safari konaklama yeri Nakuru National Park içinde bulunan Lake Nakuru Lodge yolculuğu yaklaşık 2.5 saat sürdü, öğlen yemeği sonrası akşam saat 19.00’a kadar safari ye Nakuru Gölü ve etrafında devam ettik.        

Zürafa, zebra, Gergedan, Antilop, Bufalo, Babun (Maymun), Geyik (İmpala, gazel) gibi hayvanların doğal ortamlarında yaşamlarını gözlemledik, heyecanını yaşadık, fotoğraf ve video ile kayıt altına aldık. İlk safari günü Aslan, Leopar, Çita ve sair yırtıcı -avcıları göremedik.

Üçüncü gün konaklama alanımız Naivasha gölü kıyısında, Naivasha Sopa Lodge'da olacağından sabah kahvaltı sonrası yaklaşık 1.5 saat sürecek yolculuğumuz başladı.

Nakuru da Otel çıkışında Aslan ın Kahvaltısına tanık olduk. Yolculuğun sonunda Naivasha Gölünde tekne turu yaptık. Su aykırı (Hippopotamus amphibius), Su Kartalı ve çeşitli kuş türleri ile yarım ada da Zürafaları gözlemledik.

Otelimize yerleşmemiz, öğlen yemeği ve serbest zamanda ve gece otel bahçesinde babunların, su aygırlarının, zürafaların gezmesini seyrettik.

Dört ve beşinci  gün için kahvaltı sonrası 6 saatlik Masai Mara ya yolculuğumuz başladı.

Masai Mara Sopa Lodge'da öğlen yemeği  sonrası yaban yaşamı yerinde gözlemlemek için safari turumuza ve yeni gözlemlere başladık, Aslan nın yemek sonrası yatarak dinlenmesini, Fil ailesinin dinlemmesini, Zürafaların zerafetle salınmasını, Zebraların otlanmasını  keyifle saat 19.00’da otele dönüş yaptık.

İkinci Masai Mara günümüz de; gün boyu safari turu ile geçti. Aslanların avlanma sonrası kahvaltılarını, Çita’ların ağaç altı dinlenmelerini, Gergedanları gözlemledik, fotoğraflarla  ve video çekimleri ile anılaştırdık.

Altıncı Gün; Masai Mara safari alanında sabah 07.00’de başlayan turumuzu Aslan ların kahvaltı partisini izleyerek tamamladık. Saat 09.00’da kahvaltı sonrası 6,5 saat sürecek Nairobi yolculuğumuza başladık.

Masai Mara yerli kabilelerin yaşadığı köy ziyareti ve… Aslan avı dönüşü dansı… Yaptıktan sonar yola devam ettik.

Yaklaşık 3 saati toprak yol olarak devam eden yolculuğumuzda; hiç bir işaret olmaksızın yıkılmış köprülerin yanına açılan  300 m’lik  ŞAHSİ YOLLAR'dan ücret ödeyerek geçtik.

Yolda öğlen yemek molası ve alış veriş molası sonrası yaklaşık saat 18.00 gibi Nairobi ye vardık. En meşhur saydıkları Carnivore Restoran da enfes akşam yemeği aldık. (Izgara olarak, dana, kuzu, deve kuşu, timsah, domuz, tavuk etlerinden oluşan ve masada bulunan  bayrak ininceye kadar süren servis hizmeti.

Kenya ya ilk vardığımız da kaldığımız The Intercontinental Nairobi Hotel de son gece  konaklaması.

Yedinci gün; Sabah 05.00 de uçak dönüş yolculuğu başlangıcı ve 11.30 İstanbul’a varış.

Kenya turu için; e vize başvurusu internet  üzerinden yapılmakta ve çok basit işlem, e vize alamayanlar için Kenya Havaalanında vize almak mümkün ancak uzun süre alıyor.

Seyahat öncesi (en az bir ay önce den başlamayı tavsiye ederim.) aşıların yaptırılması gerekmektedir. (Sarı Humma aşısı zorunlu, ayrıca Tetanos, Hepatit, Tifo, Boğmaca aşıları tavsiye niteliğinde.

Kenya’da (özellikle turizm bölgelerinde) oldukça güler yüz ve samimiyetle karşılanıyorsunuz. Herkes yardım sever. Alış veriş yaparken pazarlık şart.

NOT: İstanbul ‘dan başlayarak dönüş anına kadar yanımızda bulunan ve mükemmel hizmeti ile yardımlarını esirgemeyen Sayın Samet Bigen (Türk Rehber ) ve Kenya da, tur süresince mükemmel hizmeti ile yardımlarını esirgemeyen  Elka Mwok (Yerel Rehber/Şoför) seyahatimizin çok güzel geçmesini sağladılar. Teşekkürler her ikisine de.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.