Kendi turistini kendin getir dönemi...

Turizmde yıllardır süren yabancı tur tekeli, HotelRunner sistemiyle kırılıyor. CloudArena Genel Müdürü Agopyan, "Türkiye'deki oteller bu sistemle yurtdışından turisti kendi getirecek" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kendi turistini kendin getir dönemi...

Türkiye'de sahil bölgelerinin yüzde 70'ine hâkim olan yabancı tur operatörlerinin tekeli kırılıyor. Fiyatları belirlemekten destinasyonların popülerliğine müdahaleye kadar piyasayı yönlendiren bu operatörlerin yerini artık online satışlar alıyor. CloudArena Genel Müdürü Arden Agopyan, yabancı tur tekelini kırmak için HotelRunner ismini verdikleri bir online pazarlama mecrası geliştirdiklerini söyledi. Agopyan, "HotelRunner ile turizm acenteleri ve otelleri aynı platformda buluşturarak, acentelerin tesisleri internetten satabilecekleri teknolojik altyapı ve entegrasyonu sağlıyoruz" dedi.

YERLİ ACENTE GÜÇLENİR

Yerli acentelerin yurtdışından Türkiye'ye turist çekmekte ve tesisleri pazarlamakta yetersiz kaldığını söyleyen Agopyan, "Aynı şekilde tesislerin de online varlıkları zayıf. Bu nedenle dev tur operatörleriyle mücadele edemiyorlar. Bu sistemle yerli acentelerin yabancılar karşısındaki konumunu güçlendiriyoruz" diye konuştu. Agopyan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kurduğumuz sistemle otelleri tüm dünyada satışa açıyoruz. Oteller bu sistemi tek bir panelden rahatlıkla yönetebildiği için aynı odayı iki kişiye satma gibi rezervasyon sorunlarının da önüne geçiliyor."

KÂRLILIK ARTTI

Yeni nesil acentecilikte online'ın çok önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Agopyan, "Online satışa adapte olamayan geleneksel acenteler kapanmaya başladı. Dünya devi acenteler geleneksel yöntemleri terk ediyor. Türkiye'de de bu endüstrinin online'a taşınması gerekli" dedi. Global bir platform yaratıp turizm ekosisteminin oyuncularını bir araya getirdiklerini söyleyen Agopyan, kurdukları sistemin yabancı tur acentesi tekelini kırdığını belirterek, "2012 Kasım ayında başlattığımız sistemle bir yılda Türkiye'ye 1 milyon 350 bin turist getirdik. Oteller de bizimle çalıştıktan sonra kârlılığını 7 kat artırdı" şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.