Kemerli turizmciler, Üst Kurul'da birleşiyor...

GATAB’ın düzenlediği turizm danışma toplantılarının ikincisi yapıldı. Toplantıya Antalya Valisi Dr Altıparmak’ın Üst Kurul önerisi damga vurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kemerli turizmciler, Üst Kurul'da birleşiyor...

Kemer'de bir Turizm Üst Kurulu Kurulması kararlaştırıldı. Oluşturulacak bir turizm üst kurulunun sayesinde hızlı, doğru ve yerelin ihtiyaçlarına uygun kararlar alabilmesi amaçlanacak.

İkincisi gerçekleşen toplantıya gösterilen ilgiden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten GATAB Başkanı Yusuf Üras, toplantının Kemer'in turizm geleceği için son derece önemli olduğunu söyledi.

Üras "Kemer gibi turizm bölgelerinde proje üretmede doğrudan ya da dolaylı yollardan gerçekleşen gecikmeler sıkıntılara yol açıyor. Dünya turizminin göz bebeği olan Kemerimizin marka değerini tekrar hak ettiği yere çıkartmak için daha hızlı hareket etmek, daha hızlı karar alarak uygulamaya geçmeliyiz. İşte bu nedenle Sayın Valimizin işaret ettiği gibi Kemer'de 'Turizm Üst Kurulu'nun oluşması bölgemize ivme ve hız kazandıracaktır," dedi.

Toplantıda söz alan TEKOB Başkanı Serdar Yalçın, Kemer'in en büyük eksiğinin bilimsel bir rapora sahip olmayışı olduğunu belirterek ivedilikle swot analiz çalışması yapılmasını önerdi. Toplantıda, ayrıca, özel kokteyllerin verilmesi,  15 Ekimden sonraki dönemde gelebilecek turistler için düzenlenebilecek etkinliklerin belirlenmesi de konuşuldu.

KETAV Başkanı Mustafa Çalık da uluslararası turizm fuarları için şimdiden hazırlanılması gerektiğini, bunun için fuar alanı ve metrekare hesaplarının yapılmasını istedi.

Çalık "Fuarda iyi bir yer almak istiyorsak şimdiden çalışmalara başlanılması gerekiyor. Ukrayna pazarı önemli sürekli artış oluyor. Stand yapımı, stantlardaki aktiviteler ile ilgili hazırlıkları yapmalıyız. Kemer için ne kadar çok şey yaparsak o kadar çok geri dönüş alırız" dedi. 

Güral Premier Genel Müdürü Fazıl Dertlioğlu da Kemer'in Avrupa ülkelerindeki algısının giderek azaldığına işaret etti ve "Avrupa algımız yok olmuş, kontrat müdürleri ve seyahat acenteleri ile aramızı düzeltmeliyiz. Artık, Kemer değil genelde Alanya düşünülüyor. Eyleme geçmemiz lazım," dedi.

Toplantı bir sonraki buluşmanın 19 Temmuzda KETOB Başkanı Tayyar Gül'ün ev sahipliğinde düzenlenmesinin kararlaştırılmasıyla birlikte son buldu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.