Kemer Koyları kapış kapış gidiyor...

Kemer’de bulunan Alacasu ve Maden Koyu’nun ardından Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nün Tekirova’da bulunan bir koyu “Orman yangını çok çıkıyor” gerekçesi ile günübirlik alana çevirmek için çalışma yaptığı öğrenildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kemer Koyları kapış kapış gidiyor...

Kemer’in ormanlarla kaplı muhteşem görüntüsü ile turistleri cezbeden halini beton yığınları haline getirecek çalışmalar devam ediyor. Kemer’de “Koylar Operasyonu” yazı dizisi ile Kemer için hayati önem taşıyan bu alanların nasıl otel alanları haline getirilmeye çalışıldığını duyurmaya devam ediyoruz.

Son olarak yaptığımız haberlerle Göynük Çifteçeşmeler, Kemer Kındılçeşme, Kemer Club Med’in bulunduğu alan, Çamyuva Alacasu ve Maden Koyu için Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce başlatılan Beydağları Sahil Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı revizyon çalışmasının tamamlanmasının beklendiğini yazmıştık. Bu revizyon çalışmasının ardından otel alanı olma yolunda bu alanlar için engel ortadan kalkmış olacaktı.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün bu çalışmasının dışında Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’de Amara Dolce Vita Otel ile Türkmenistan Devlet Başkanı’na tahsis edilen alanın arasında kalan koyu günübirlik alana çevirmek için girişime başladı.

A Sınıfı Günü birlik alan yapılarak ihaleye çıkması beklenen koyla ilgili durumu sorduğumuz Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, “Burada iki defa yangın çıkması nedeni ile bir işletmeye verilerek koruma altına alınmasını sağlayacağız” dedi.

A Sınıfı Günü birlik alana çevrilmesi hedeflenen koy, bu statüyü kazanınca içerisine konaklamalı tesisler yapılabileceği iddia edilirken, buranın orman alanından günübirlik alana çevrilmesinin altında yatan gerçek nedenin ise turistik işletme haline getirilmesi olduğu iddia ediliyor.

Anayola bu kadar uzak mesafede bulunan az sayıda insanın kamp alanı olarak kullandıkları bildirilen bu alanın Günübirlik alan olarak rağbet görmesi ise beklenmiyor. Orman Müdürlüğü iki kere orman yangını çıkan yerleri günübirlik alana çevirmesi halinde Kemer’in geleceğinin nasıl olacağını düşünmek ise kaygı vericidir.(kemergozcu)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.