Kemer, klasikler arasına girmiş bir turizm kentidir...

Kemer’de bulunan Rose Hotellerinin Genel Koordinatörlüğünü yapan Yeliz Gül Ege, Kemer’in klasikler arasına girmiş bir turizm kenti olduğunu söyledi. 80’li yıllarda ağırlıklı Ege, "Alman turistlerin tercih etmiş olduğu Kemer, 10 yılda Rusya ve Baltık cumhuriyeti vatandaşlarının beğenisini kazanarak, sürekli geldikleri destinasyonlar içine girmeyi başardı" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kemer, klasikler arasına girmiş bir turizm kentidir...

Halil ÖNCÜ-Kemer

Yeliz Gül Ege yaptığı açıklamada, “ Kemer, klasikler arasına girmiş bir turizm kentidir. 1980’li yıllardan bu yana gelişen şehircilik anlayışı ve beraberinde günümüze taşımış olduğu tarihi ve kültürel değerleri Kemer’i diğer destinasyonlardan farklı kılan olgular arasındadır. Antalya ilinin ulaşım anlamında; heryere yakınlığı ve özellikle de Antalya iline yakınlığı ile turistlerin uğrak yeri olmuştur Kemer.

Yaşayan halkın turizmle içiçe olarak misafirperverliklerini sürdürmesi ve yaşam tarzının turizme uygun şekillenmiş olması yine Kemer’in artılarındandır. Akdeniz bandının belkide en güzel plajlarına sahip olan Kemer aynı zamanda Yat Limanı ile 365 gün denizseverleri ağırlamaktadır. Yat limanı lokasyon olarak yine diğer yat limanlarına kıyaslarsak avantajlı durumdadır. Kemer’de her milletten turisti bir arada görmeniz mümkündür.

 80’li yıllarda ağırlıklı Alman turistlerin tercih etmiş olduğu bölge son 10 yılda Rusya ve Baltık Cumhuriyeti vatandaşlarının beğenisini kazanarak, sürekli geldikleri destinasyonlar içine girmeyi başarmıştır. Aktiviteleri ile ünlü olan Kemer Dünya WRC Ralli Şampiyonası, Offshore Şampiyonası, Su Altı Günleri, Phaselis Sanat Etkinlikleri her yıl kemer’i dünya basınında tanıtmaktadır. Tesisler genel anlamda aile konseptine uygun hizmet vermektedir. Kış aylarında kongre ve spor turizminde Kemer önde gelen isimlerdendir”dedi. Gül, bu yıl iyi bir sezon geçirmeyi beklediklerini ve yoğun bir sezon için hazırlıkların artık sonuna geldiklerini de sözlerine ekledi. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.