Kemer alternatif pazarını buldu

Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da WTM Afrika Turizm Fuarı’na katılan Kemer’li turizmciler güçlü bir potansiyel keşfettiler. Turizm cenneti Kemer’in de tanıtıldığı ve Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) katkılarıyla Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde gerçekleştirilen WTM Afrika Turizm Fuarı, geçtiğimiz günlerde sona ermişti.

31/12/2019 23:40
Kemer alternatif pazarını buldu

500 profesyonel turizm alıcısı ve 4 bin 500 turizm profesyonelinin katıldığı, 5,386 adet önceden planlanmış iş randevusu kayıt altına alındığı fuarın sonuç raporu açıklandı. Raporda, kıta ile olan tüm siyasi, ticari ve turizm ilişkileri ışığında ülkenin bölgedeki pozitif imajı, yumuşak diplomatik ilişkiler ile bölgede itici güç haline gelmesiyle, turizm sektörü için kuvvetli bir pazar ve uzun vadeli başarı potansiyeli bulunduğu vurgulandı.

Bununla beraber fuar esnasında yapılan görüşmelerde en önemli etkenin ulaşım olduğu, THY'nin kıtada birçok destinasyona uçmasına karşın, Türkiye’ye İstanbul varışlı uçuşların ücretlerinin çok yüksek olduğu, bu nedenle genelde transit uçuşların tercih edildiği bilgisi aktarıldı.

Raporda, “Fuar süresince edinilen diğer bir bilgi de e-vize imkânının sağlanmasının pozitif bir etki olmuştur. Ülkemizin bölgede turizm anlamında pozitif bilinirliği olduğu, birçok seyahat acentesinin ve tur operatörünün küçük gruplar halinde turist gönderdiği ve iş hacminin artırılmasına yönelik yapılacak tanıtım çalışmalarının gerekliliği tespit edilmiştir’ ifadeleri yer aldı.

Raporda olumlu sonuçların yer alması, Afrika pazarının Kemer turizmine katkı sağlayacağını gösteriyor.  Fuarda yer alan yaklaşık 100 metrekarelik Türkiye standının organizasyonu T.C. Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nce gerçekleştirildi. Kemer’in de tanıtımının yapıldığı fuarın ilk gününde, Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen basın toplantısında, ülkenin pazardaki yeri ve hedeflerini aktarıldı. (tourexpi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.