Kemer’in hiç tadı yok...

Kemer Turistik İşletmeciler ve Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, 2013 yılının ilk aylarında turizm sezonundan umutlu olduklarını ancak yüksek sezona girilmesine rağmen ciddi bir yükseliş yaşayamadıklarını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kemer’in hiç tadı yok...

Gül, Ramazan ayı nedeniyle de düşüş gösteren iç pazar için umutlarının bayrama kaldığını söyledi. Kemer’de turizm sezonunun beklentilerin altında seyretmesi, turizmcileri endişelendiriyor.

Turizm sektöründe çalışan tüm iş kollarını etkileyen durgun sezonla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Kemer Turistik İşletmeciler ve Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Gül, 2013 yaz sezonunun beklentilerin altında geçtiğini belirtti.

Özellikle 3 ve 4 yıldızlı tesislerde boşluklar yaşandığını kaydeden Gül, “Ramazan bayramı ile birlikte bölge turizminin çıkışa geçeceğini ve sıkıntılı ayların önümüzde ki 2,5 aylık turizm sezonu diliminde telafi edileceğini diliyorum” diye konuştu. Ramazan Bayramı dönemi için bölge otellerine talebin yoğunlaştığını ifade eden Tayyar Gül, iyi bir bayram dönemi geçirmeyi öngördüklerini anlattı.

Tayyar Gül, sezonunun sönük geçmesini önem noktalarına göre de sıraladı. Rusya’da yaşanan ekonomik sıkıntılar ve buna bağlı olarak halkın büyük kesiminin kredi borcu altına girdiğini söyleyen Gül, bir diğer etken olarak da Antalya’ya gelen turist sayısındaki artışın,  her yıl artan yatak sayısından az olduğunu ve Ramazan ayının gelmesi ile yerli misafirlerin sayısında azalma kaydedildiğini söyledi.

Beklentileri karşılayamayan 2012 sezonunun ardından 2013 sezonundaki beklentilerin çok yüksek olduğunu belirten Tayyar Gül, “Sezon başından, içinde bulunduğumuz günlere kadar bir değerlendirme yapmak gerekirse 2013 yaz sezonu beklentilerimiz, sezon öncesi ümit ettiğimiz şekilde gerçekleşmiyor.

Sezon başından bugüne kadar geçen süre içerisinde özellikle 3 ve 4 yıldızlı tesislerde boşluklar olduğunu biliyoruz. Konu ile ilgili Antalya bölgesinde yaptığımız araştırmada diğer tatil bölgelerindeki benzer sıkıntıların yaşandığı bilgisini aldık. Yani bundan hareketle kötü gidişat Kemer’e özel bir durum değildir” dedi.(kemergozcu.com)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.