Kefaloyanni: 2015 Yunan turizmine yatırım yılı olacak
Yunan Turizm İşletmeleri Birliği'nin (SETE) konferansında konuşan Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni, “2015 kritik bir yıl olacak ve hiçbir fırsat boşa gitmemeli” dedi.

SETE’nin Yunan turizmine yönelik katkısına atıfta bulunan Olga Kefaloyanni “Gelecek yıl, sadece Yunanistan'a gelecek turistler ve turizmden elde edilecek gelirler açısından değil, aynı zamanda yatırımlar açısından da önemli bir yıl olacak” diye konuştu. Turizm Bakanlığı’nın yatırımcıları Yunanistan’a çekme çabalarının meyve vermeye başladığını ifade eden Kefaloyanni, yurtdışından gelen mesajların son derece olumlu olduğunu dile getirdi.
Bu yıl Yunan turizminin gidişatının konjonktürel olduğunu söyleyenlere ise Turizm Bakanı Kefaloyanni “Hiçbir şey tesadüfi değildir, aksine, vizyon, planlama ve siyasi irade bulunuyordu” dedi. Turizm Bakanlığı’nın faaliyetlerine de değinen Bakan Kefaloyanni, Yunanistan Turizm Kurumu'nun (EOT) uluslararası mevcudiyete sahip dinamik bir kuruma dönüştüğünü ve Samsung ile kısa süre önce sağlanan işbirliği anlaşmasının bunu tasdik ettiğini söyledi.
2015 yılı hedefleri arasında turizm fazlasının Yunan ekonomisine yansımasının ve turist dalgasının yılın bütün aylarına yayılmasının yer aldığını vurgulayan Olga Kefaloyanni “Yeni ajandamız, kruvaziyerler konusunda yeni politikalar ve Atina’nın Yunan turizminin başkentine dönüşmesi için inisiyatifler içeriyor” şeklinde konuştu.
Dün başlayan “Yunanistan’ın stratejik avantajları: Yatırımlar ve Kalkınma” konulu SETE’nin 13. konferansı bugün Başbakan Antonis Samaras’ın konuşmasıyla tamamlanacak. (Azınlıkça)
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: