Kayıp dağcı turistler bulundu...
Demirkazık Dağı'na çıkan ve mahsur kalan 12 kişilik Ukraynalı dağcı grubuna Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopterle saat 07.00 sıralarında ulaşıldı. Bir dağcının hayatını kaybettiği diğer dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki Demikrakız Dağı'nda kaybolan Ukraynalı 12 dağcının Victoria Polozova, Inna Gorafyska, Olga Morcuko, Sergii Morenko, Oleno Sabybina, Yolodymyr Tulsayka, Yolodymyr Kyrpa, Olya Karabova, Oleksander Martynov, Darya Tyuryunnk, Kuzendsov Arten, Litvinenko Yuliana oldukları belirlendi.
Dağ bisikletleriyle kamp amaçlı geziye çıktıkları belirtilen ve saat 18.30 sıralarında kaybolduklarını bildirdikten sonra Büyükelçilik aracılığıyla kurtarma ekipleriyle temasa geçilen turist grubun, yeri tespit edildi. 12 kişilik dağcı grubun Güzeller Çanağı mevkiinde oldukları ve uçurumların bulunduğu bölgede çığ tehlikesi olduğu için arama çalışmalarına ara verildiği belirtildi.
Demirkazık'ta yapılan arama kurtarma çalışmaları yoğun sis nedeniyle sonuç vermeyince, Jandarma, AKUT ve UMKE ekipleri Çamardı İlçesi'ndeki Demirkazık Sosyal Tesisleri'ne çekildi.
Bu sabah bulunan grupta hayatını kaybeden dağcının cenazesi ve 2 Ukraynalı dağcı hava kuvvetlerine ait helikopterle Adana'ya götürüldü.
65 KİŞİLİK EKİP DAĞCI TURİSTLERİ ARADI
Kayıp dağcıların bulunması için Çamardı İlçesi’nde kriz masası oluşturuldu. Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez Başkanlığı’ndaki kriz masası idaresinde 45 kişilik arama kurtarma ekibi 12 kişilik dağcı turistin bulunması için çalıştı. Genelkurmay Başkanlığı da, arama kurtarma çalışmaları için Konya’dan askeri helikopter kaldırdı.
12 kişilik grubun akşam saatlerinde Kayseri’nin Yahyalı İlçesi’ne bağlı Gücük Yaylası civarında kamp kurdukları belirlendi. Kayıp dağcı grubun bulunması için Dikme Jandarma Karakolu’ndan 20 kişilik asker de arama çalışmalarına katıldı.
Diğer 9 dağcının sağlık durumlarının iyi olduğu, kendi imkanlarıyla yürüyerek inişe geçtikleri kaydedildi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: