Kayakapı Projesi, dünya basınında...

Dinler Hotels sponsorluğunda, Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezi Ürgüp'teki Kayakapı Mahallesi'nin 100 yıl öncesi kültür ve sanat hayatının yeniden canlandırılması amacıyla başlatılan Kayakapı Projesi, dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kayakapı Projesi, dünya basınında...

Dinler Grubu, Kapadokya’da yüzyılın projesini hayata geçiriyor. Ürgüp’ü bir kez daha dünyanın gündemine taşıyacak "Kayakapı Kültürel Ve Doğal Çevre Koruma Ve Canlandırma Projesi”, daha önce proje ortağı olan ve bugün projeyi tek başına yürütme kararı alan Dinler Turizm A.Ş tarafından hayata geçiriliyor. Kayakapı Mahallesi'nin 100 yıl öncesi kültür ve sanat hayatının yeniden canlandırılması amacıyla başlatılan projenin, National Geographic Channel'de yayınlanmak üzere çekimi yapıldı.

Uluslararası Belgesel kanalı "National Geographic Channel"'Ürgüp Kayakapı Kültürel ve Doğal Çevre Koruma ve Canlandırma' projesini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla Ürgüp'te belgesel çekti. Bölgede büyük heyecan yaratan ve sonuçlanması sabırsızlıkla beklenen Kayakapı Projesi böylece, gözleri bir kez daha Ürgüp'e çevirdi.

Ürgüp'ün merkezindeki tarihi Kayakapı Mahallesi, son 20 yıldır hiç kullanılmayarak kaderine terkedilmişti. Bunca zamandır ihmal edilmiş olan ve Osmanlı döneminde kentin ileri gelenlerinin oturduğu mahalledeki değişim, artık farkedilir hale geldi. Bölge turizmi açısından büyük önem taşıyan Kayakapı Projesi tamamlandığında, Ürgüp yeni bir cazibe merkezi kazanmış olacak.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.