RoyalCert’in GSTC yetkileri elinden alındı

RoyalCert’in ‘3. Aşama Sertifikalandırma Yetkisi’ GSTC tarafından yetkisi, 26 Ocak 2026 tarihine kadar kadar askıya alındı.

01/11/2025 12:57
RoyalCert’in GSTC yetkileri elinden alındı

Türkiye’nin sayı olarak en fazla otellerin sürdürülebilirlik sertifikasının belgelendirme işlemlerini yapan RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri AŞ, GSTC yetkisi 26 Ocak 2026 tarihine kadar askıya alındı. Bu sadece GSTC 3. Aşama Sürdürülebilirlik Sertifikasını kapsamakta olup şirket, 2. Aşama belgelendirme işlemlerini yapabilecek.

Bu süreci kapsayan yetki belgesini 3 aylık süre döneminde yaklaşık 400 otellerin belgelendirme işlemlerini TGA resmi web sitesinde yayımlanan diğer GSTC yetkisi olan şirketlerden bu süre içerisinde alabilecekler.

2023 yılında 1. Aşama ile başlayıp 2030 yılına kadar tüm otellerin GSTC sürdürülebilirlik sertifikasını alma zorunluluğu getirilmişti. GSTC belgesini almayan oteller, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, cezai işlem uygulanıyor.

Daha önce belgelendirme yetkisi alınan FQC ve TRB, yetkili belgelendirme şirketlerinin yetkileri de iptal edilmişti. Bu süre zarfında, bulguları eksikleri tamamlayınca, yetkileri tekrar geri verileceği açıklandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.