Kayak merkezlerinde doluluk, yüzde 90’ı aştı...

Okulların yarı yıl tatiliyle birleşen yoğun kar yağışı, kayak merkezlerine yaradı. Kar kalınlığının az olması nedeniyle zor günler geçiren kayak merkezlerinin son yağışlar yüzünü güldürdü. Hayatı felç eden kar yağışı, kayak merkezlerinde dolulukları yüzde 90’lara ulaştırdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kayak merkezlerinde doluluk, yüzde 90’ı aştı...

Sömestr nedeniyle fiyatlara da zam yapan merkezlerde, şubat sonuna kadar dolulukların yüksek olması bekleniyor. Kocaeli Kartepe’de bulunan The Green Park Resort’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Üstündağ, kar kalınlığının bir metrenin üzerine çıktığını belirterek, “Doluluklar yüzde 85’e ulaştı. Kar yağışının artmasıyla talepler de arttı. Doluluk oranının yüzde 95’in üzerine çıkmasını bekliyoruz. Kar kalınlığı iki gün önceye kadar iyi değildi. Son iki günkü yağışla iyileşti” dedi.

Bolu Kartalkaya Dorukkaya Ski& Mountain Genel Müdürü Yusuf Avcı da, bölgede kar kalınlığının iki metreyi geçtiğini belirterek, şunları anlattı: “Yarı yıl tatili boyunca bütün otellerde yüzde 100’e varan doluluklar var. Sömestr için 10 gün önceden rezervasyonlar doldu. Şu anda yer bulmak zor. Turist de çekiyoruz. Hollanda, Rusya ve İsviçre’den gelenler var. Kartalkaya’daki beş otel kış döneminde 450 bin yerli-yabancı turist çekiyor. Bunların 5 bini yurtdışından geliyor.

Kar hareketlendirdi...

Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren de, kar yağışından önce de doluluklarının iyi olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: “Ama son kar yağışı herkesi hareketlendirdi. Hareketli bir dönem yaşıyoruz. Yüzde 100’e varan doluluklara ulaşacağız. Fiyatlar 100-250 TL arasında kişi başı olarak değişiyor. Kar yağdığı için zam yapılmadı. Sömestr tatilinden sonra da üniversiteler tatile girecek. Şubat ayıncı ikinci yarısına kadar doluluklar devam edecek. Bölgeye gelenlerin yüzde yüze yakını yerli misafir.”

Dedeman Palandöken Genel Müdürü Nuri Avşarer ise, bölgede kar kalınlığının 1 metrenin üzerine çıktığını dile getirerek, “Pistlerin durumu mükemmel. Doluluk yüzde 90’lara ulaştı. Kar yağışı olmasaydı ciddi sıkıntı yaşardık. Bölgede yabancı turistlerin oranı yerlilerle yarı yarıya. Şubat sonuna kadar doluluk yüksek olacak. Ondan sonrası için de rezervasyon almaya başladık” dedi.

 

Kayak merkezlerinde kar kalınlığı ve fiyatlar

 

Uludağ (kar 1 metre): 100-250 TL

Kartalkaya (kar 2 metre): 325 TL

Kartepe (kar 1 metre): 165-300 TL

Palandöken (kar 1 metre): 200 TL

 

(DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.