Katar, Khor Al-Adaid'de resort deneyimi sunuyor

Katar, Khor Al-Adaid Bölgesi’nde Çöl, Kamp ve Kumsal alternatifleri dahilinde sunduğu resort deneyimini geliştirmeyi planlıyor.

24/09/2018 09:03
Katar, Khor Al-Adaid'de resort deneyimi sunuyor

Katar, kış sezonunda Khor Al-Adaid bölgesinde kamp ve resort turizm deneyimi yaşamak isteyenler için Al Enna projesi ile bu alanlardaki çalışmalarını artıracaklarının duyurusunu yaptı.

Yerel bir kelime olan Al Enna, Arapça'da kamp alanı demek. İsminden anlaşıldığı üzere Al Enna projesinin amacı, Khor Al-Adaid bölgesindeki güvenilir ve keyifli doğal yaşam aktivitelerinin arttırılması ve kamp hizmetlerinin geliştirilmesi.

Khor Al-Adaid, bir iç deniz

Khor Al-Adaid; UNESCO tarafından doğal yaşam alanı olarak ilan edilmiş, Katar merkezinden yaklaşık 65 km uzaklıktaki konumu ile göze çarpan bir iç deniz. Deniz ile çölün buluştuğu bu doğal güzellik harikası bölgeye benzer bir yer daha dünya üzerinde bulunmuyor. Kış aylarında dünyanın birçok ülkesinden turistin ziyaret ettiği bu su cennetine yalnızca kum tepeleri aşılarak ulaşılabiliniyor.

Katar Turizm Otoritesi yetkilisi ve Al Enna Proje temsilcisi Omar Al Jaber proje ile ilgili olarak şunları belirtti: “Katar Turizm Otoritesi’nin 2018 – 2023 Ulusal Turizm Stratejisi planları çerçevesinde geliştirdiği Al Enna projesi ile Katar’a gelecek turist sayısını arttırmayı hedefliyoruz.”

Sportif aktivitelere sınırlandırma getirilmesi planlanıyor, çünkü...

Doğal kum tepeleri ve uçsuz bucaksız çölü ile 4×4 off-road safari aktiviteleri için doğal bir atmosfere sahip bölgede ATV sporları için ayrılmış özel alanlar da bulunuyor. 300,000 metrekarelik alana yayılmış bölgede 28 farklı ATV kiralama yeri ve 8 farklı ATV parkuru mevcut.

Doğal yaşamı korumak ve doğal dokuya zarar vermemek adına önümüzdeki dönemlerde bölgede gerçekleştirilen sportif aktivitelere sınırlandırma getirilmesi planlanıyor. Bölgedeki doğal yaşam kaynakları, bitki ve hayvan neslinin sürdürülmesi adına planlanan bu sınırlandırma önümüzdeki dönemlerde bölgede kamp yapmak isteyenleri etkileyecek bir karar olacak.

Khor Al-Adaid’in en popüler mekanıneresi?

Aynı anda 15,000 turiste ev sahipliği yapabilecek kapasitede olan bölgede aile ve çocuklar için özel alanlar, cafe ve restoranlar, su sporları merkezleri bulunuyor.

Hafta sonları kültürel aktiviteleri ağırlayan özel eğlence bölgesinde ise Katar’ın kendine özgü kimliği ve kültürel mirasına dair izler taşıyan etkinliklere katılmak mümkün.

Al Enna’s Projesi'ni kimler oluşturdu?

Khor Al-Adaid aynı zamanda her yıl düzenlenen Al Adaid Challenge adlı dış mekan sporları ve etkinliklerinin düzenlediği yer olarak biliniyor.

Al Enna’s projesinin katılımcıları Çevre & Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Halkla İlişkiler Otoritesi (Ashghal), Katar Turizm Otoritesi (QTA), Katar Motor & Motorsiklet Federasyonu, Katar Motorsiklet Merkezi ve Mawater olarak sayılabilir.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.