Kapadokya, sağlık ve termal turizm merkezi olacak...

Arap yatırımcıların ilgilendiği Kapadokya, artık termal turizmle de adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Yılda ortalama 700 bin insanın tedavi ve tatil amaçlı geldiği Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde gelecek yılın nisan ayında hizmete girmesi planlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Hastanesinin açılmasıyla Kapadokya bölgesi bundan böyle sağlık turizminde de adından söz ettirecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kapadokya, sağlık ve termal turizm merkezi olacak...

Türkiye'nin peri bacaları ve balon turlarıyla ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, artık termal turizmle de adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Yılda ortalama 700 bin insanın tedavi ve tatil amaçlı geldiği Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde gelecek yılın nisan ayında hizmete girmesi planlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Hastanesinin açılmasıyla Kapadokya bölgesi bundan böyle sağlık turizminde de adından söz ettirecek.

 

Kozaklı Termal Tesisler Birliği Genel Sekreteri Tevfik Ovacık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de radon gazı içeren 14 termal su kaynağından birine sahip olan Kozaklı'da son yıllarda hizmete giren modern termal tesislerine Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Hastanesinin eklenmesiyle sağlık turizminin daha ön plana çıkacağını kaydetti. İlçedeki radon gazı içeren şifalı suyun kısa bir süre sonra Kapadokya turizmiyle anılacağını ifade eden Ovacık, şunları söyledi:

 

''Suyumuz vardı, yanına özel sektör tarafından modern yatırımlar yapıldı. Şimdi de Nevşehir Devlet Hastanesi bünyesinde bir de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Hastanesi eklenince Kozaklı termali gelişimini tamamladı. Yurt genelinde termal ile birlikte böylesine kapsamlı bir sağlık merkezi yok. Hizmete girecek bu yeni tesisle Kozaklı, SPA kültürü, fizik tedavi ve rehabilitasyon, sağlık, güzellik, dinlenme ve eğlenme merkezi olacak. Kapadokya'da mistik atmosferi ile psikolojik arınma, Hacıbektaş ile manevi arınma, onlarca kilisesi ile Hristiyanlar için manevi arınma ve termal tesisler ile de fizyolojik arınmadan söz edilebilecek. Böylece Kapadokya bölgesi, Kozaklı'da açılacak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Hastanesi, termal tesisleri ve peri bacaları ile dünyanın en güçlü sağlık ve doğa turizmi merkezi olacak.''

 

Nevşehir Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Hastanesinin Kozaklı termaline güç katacağını söyledi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne Türkiye'de pek fazla olmayan birkaç önemli makine de getireceklerini belirten Yılmaz, ilçedeki suyun çekiciliğinin de çok önemli olduğunu, böylelikle hastanenin termal turizme güç katacağını, termal turizmin ve termal tesislerin de böylelikle hastanenin reklamını yapacağını kaydetti. Kozaklı'da verecekleri fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetinin diğer konaklama ve termal tesisler için de çok önemli olduğunu bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:

 

''Gelecek yılın şubat ayında hizmet alımı ihalesi yapacağız. İhalede sorun çıkmazsa 1-2 ay içinde 240 yataklı hastane faaliyete geçecek. Dolayısıyla gelecek yılın nisan ayında hastane büyük olasılıkla hizmete açılacak. Bu hastaneyi Türkiye'de olmayan cihazlarla donatacağız. Hasta bize ilk geldiğinde muayene olacak ve bunun ardından da bir termal otele gidip gitmemesi gerektiğini öğrenecek. Hastalar, termal kaynakları nasıl kullanacaklarını öğrenecek. Bu durum, bölgedeki diğer termal tesislerin gücüne güç katacak. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Hastanesi, termal turizme güç katacak.''

 

YERLİ VE YABANCI TURİST POTANSİYELİ...

 

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir ise Kapadokya'da turizmin çeşitlendirilmesinde Kozaklı termallerinin önemli olduğunu ifade etti. Her geçen gün daha fazla ilgi odağı olan Kapadokya'da son dönemde yapılan yatırımlarla termal turizmin de ön plana çıkmaya başlamasının turizm açısından sevindirici olduğunu belirten Demir, termal tesisler ve termal otellerin özellikle iç pazardan ciddi oranda yerli turist çekmeye başladığını söyledi. Yıllardır Kapadokya bölgesindeki turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi için çalışmalar yapıldığını kaydeden Demir, Kozaklı'daki termal turizm faaliyetlerinin bu anlamda büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

 

 

BÖLGEYE ARAP YATIRIMCI İLGİSİ...

 

İlçede 45 milyon dolarlık yatırımla geçen yıl faaliyete geçen 5 yıldızlı, bin 200 yatak kapasiteli Asos Thermal Deluxe Otel Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Düzçekiç, Suriye, Libya ve Ürdün ile karşılıklı vizelerin kaldırılmasının kaplıca düşkünlüğü olan Arap ülkeleri sayesinde termal turizmi tetikleyeceğini bildirdi.

 

Türkiye'de kaplıca ve termal turizmin geleceğinin parlak olduğunu, yabancı yatırımcıların da bunu keşfettiğini belirten Düzçekiç, ''Otelimizde konaklayan bir Ürdünlü yatırımcı buraya hayran kalınca ortaklık teklif etti. Biz de buna sıcak baktık, görüşmelerimiz sürüyor'' dedi.

 Yeteri kadar güneş görmedikleri için kemik ve romatizmal hastalıkların yoğun yaşandığı İskandinav ülkelerinin de kaplıca turizmine ilgi duyduğuna dikkati çeken Düzçekiç, bu nedenle ortaklık için Norveçli bir kuruluşla da görüşme yaptıklarını kaydetti. Düzçekiç, Kozaklı'nın 5 yılda Türkiye'nin sağlık ve termal turizm merkezi olacağını kaydetti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.