Kapadokya'da tuvalet çilesi...

Türkiye'nin peri bacaları ile ünlü önemli turizm merkezi Kapadokya'da, her gün binlerce turistin ziyaret ettiği Göreme Açık Hava Müzesi'ndeki tek tuvaletin yetersiz kalması ve sık sık kullanılamaz hale gelmesi, turistlere zor anlar yaşatıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kapadokya'da tuvalet çilesi...

Kapadokya'nın en çok ziyaret edilen turistik merkezi olan ve 1985 yılından beri UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme beldesindeki Göreme Açık Hava Müzesi, bugünlerde bölgedeki hem yabancı turist yoğunluğu hem de Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek bölgeye gelen yerli turistlerin yoğunluğu nedeniyle her zamankinden daha fazla ziyaretçi ağırlıyor.

 

Müze yetkililerinden edinilen bilgilere göre, her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzede sadece tek bir tuvalet bulunuyor ve o da yetersiz kalıyor. Müzenin tek tuvaleti, yoğunluk nedeniyle de sık sık kullanılamaz hale geliyor.

 

Müze yetkilileri, bu durumda çareyi tuvaleti kapatmakta bulurken, turistler ise zor anlar yaşıyor. Özellikle bayram tatili boyunca yoğunluk nedeniyle tamamen kapalı tutulan tuvalet, müzeye gelen turistleri zorda bıraktı.

 

Müzedeki tek tuvaletin yetersiz kalması nedeniyle açık olduğu zamanlar bile yüzlerce turistin tuvalet önünde uzun kuyruklar oluşturduğu belirtildi.

 

Müze yetkililerinin, tuvalet yetersizliğini Kültür ve Turizm Bakanlığına bildirdiği ancak henüz soruna çare bulmak için bir çalışma yapılmadığı öğrenildi. (İHA)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.