Kapadokya'da Balon Patladı...!

Kapadokya'da faaliyet gösteren balon firmalarına sahte diploma operasyonu düzenlendi. Toplam 24 pilotun lisansları iptal edildi...

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kapadokya'da Balon Patladı...!
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kapadokya’daki balon firmalarına yönelik yaptığı denetimlerde, sahte lise diplomasıyla pilotluk lisansı alındığını tespit etti.

Balon pilotu olabilmek için en az lise mezunu olma şartını yerine getirmek için çok sayıda pilotun sahte lise diploması alarak ticari balon pilotluğu lisansı aldığı ortaya çıktı.
 
SHGM, Kapadokya’daki balon firmalarına yönelik yaptığı denetimlerde çok sayıda sahte diplomalı pilot olduğunu belirledi. Pilotların lisansları, süresiz olarak iptal edilirken olayla ilgili olarak yasal işlm başlatıldı.
 
NASIL PİLOT OLUNUYOR?
Balon Ticari Pilot Eğitimi’ne, Balon Pilot Lisansı (PPL)’na sahip ve en az 10 saat yere bağlı uçuş, en az 10 saat seyrüsefer uçuşu ve en az 1 saat irtifa uçuşu olmak üzere toplam (PPL uçuşları dahil) 85 saatlik balon uçuşu tecrübesine sahip olanlar katılabilyor. SHGM’nin yetkilendirdiği kurslarda eğitim programa katıllanlar günde 4 saat, haftada 5 gün olmak üzere 2 buçuk hafta boyunca 50 saat teorik eğitim alıyor. Günde 2 saat ve haftada 5 gün olmak üzere bir buçuk hafta süresince de 15 saat uçuş eğitimi veriliyor.
 
70 CİVARINDA PİLOT VAR
Türkiye’de balon denilince ilk akla Kapadokya geliyor. Özellikle turistlerin yoğun ilgi göstermesi sebebiyle son yıllarda çok sayıda balon firması kuruldu. Bugün 14 şirketin faaliyet gösterdiği Kapadokya’da 70’i ticari olmak üzere 100’e yakın balon bulunuyor. Bu balonlarda yarıya yakını yabancı olmak üzere 70 civarında pilot görev yapıyor. Pilotlar lisanslarını Kapadokya merkezli Kaya Havacılık ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu’ndan ediniyor. THK’nın da pilot lisansı verme yetkisi vardı ancak kısa süre önce bu yetki THK’dan alındı.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.