Kanada, 'Pasaport bebekleri' istemiyor...

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney, çocuklarına Kanada vatandaşlığı alabilmek için doğum amacıyla ülkeye gelenlere karşı yeni düzenleme yapacaklarını açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kanada, 'Pasaport bebekleri' istemiyor...

CBC Televizyonunda Power and Politics adlı programa konuk olan Bakan Kenney, doğum turizminde en çok ABD ve Kanada'nın tercih edildiğini belirtti ve "pasaport bebekleri ve doğum turizmini cazip olmaktan çıkaracağız" diyekonuştu.

Bu durumu "Kanada'nın cömertliğinin sömürülmesi" olarak nitelendiren Kenney, "Kanada devletinin sağladığı refaha kestirmeden ulaşmanın yolunun, bu şekilde sağlanan Kanada vatandaşlığı olamayacağını göstermemiz gerekiyor. Kanada'nın refahından yararlanmak, öncelikle ona katkı sağlayanların hakkıdır" dedi.

Vatandaşlık ve Göçmenlik Kanunu'nda bu amaçla bir dizi değişikliğe gideceklerini söyleyen Kenney, getirilecek değişikliklerde iyi niyetli ve mağdur olmuş başvuru sahiplerinin korunacağını kaydetti.

Öte yandan programa katılan göçmenlik avukatı Michael Niren ise, doğum turizmi ile Kanada'ya gelen göçmen sayısının abartılmaması gerektiğini belirterek, "Bunu kanunda değişiklik yaparak düzenlemek, bir karıncayı atom bombası ile öldürmek gibi bir şey" dedi. (Radikal)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.