Kamil Koç, 2010’da 8,5 milyon yolcu hedefliyor...

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Kamil Koç firması, 2010 yılında 8,5 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Firma ilk seferini, 1926 yılında tek bir otobüsle Bursa-Bilecik-Karaköy güzergahı arasındaki tek hatta gerçekleştirmişti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kamil Koç, 2010’da 8,5 milyon yolcu hedefliyor...

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Genel Müdürü Kemal Erdoğan, ilk seferini 1926 yılında tek bir otobüsle Bursa-Bilecik-Karaköy güzergahı arasındaki tek hatta gerçekleştiren Kamil Koç firmasının bugün itibarıyla, 350 otobüsüyle yılda ortalama 180 bin sefer yaptığını söyledi.

Günlük sefer sayısının yaz aylarında 700-750, kış aylarında ise 500-600 arasında gerçekleştiğini ifade eden Erdoğan, müşterilerin taleplerine göre bu sayının değişebildiğini, en yoğun aylarında 1 milyon, en durağan aylarında ise 600 bin civarında yolcu taşıdıklarını belirtt

Erdoğan, otobüslerinin her gün dünyanın çevresini yaklaşık on kez dönecek kadar yol kat ettiğini ve yılda 100 milyon kilometreden fazla yol yaptığını belirterek, “2010 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık 500 bin artışla 8,5 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’deki en büyük ve en genç otobüs filolarından birine sahip olduklarını, filonun yüzde 70’inin 2 yaşında ve daha genç otobüslerden oluştuğunu anlatan Erdoğan, filoda 5 yaşından daha büyük araçların yer almadığını ve sürekli son model otobüslerle yenilendiğini bildirdi.

Erdoğan, otobüs koltuklarının yaklaşık yüzde 95’inin ekranlı ve yüzde 100’ünün kablosuz internet bağlantılı olduğunu belirterek, “Bununla ilgili bizim bilgi işlem departmanımız sürekli yazılım geliştiriyor. Koltuklardaki ekranlardan MSN’ye girme, internette sohbet etme veya alışveriş yapma imkanı olacak. Bu yeniliklerin peşindeyiz. 2010 sonu itibariyle bunları çalıştırmayı hedefliyoruz.  Ama tabi burada bizi en çok ekrana yerleştirilmesi gereken sanal klavye zorluyor” diye konuştu.

 

ÇOCUK KOLTUĞU ZORUNLULUĞU...

 

Tüm araçlarda çocuk koltuğu bulundurma zorunluluğu uygulamasını da değerlendiren Erdoğan, “Uygulamaya hazırlıksız yakalandık. Biraz geç kaldık. Biz zamanında her otobüs için bir kaç tane çocuk koltuğu ayırmıştık ama hiç kimse kullanmadı. Talep edilmeyince bunlar çürüdü, şimdi yeniden gündeme geldi” dedi.

Uygulamayı Ulaştırma Bakanlığı ile görüşeceklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Çocuk koltuğu zorunluluğu bizi çok zora soktu. Ne zaman o yaşta bir çocuğun geleceğini bilmiyorsunuz. Bu nedenle planlama yapmamız, her noktada sayısız koltuk bulundurmamız mümkün değil. Muhtemelen hava yollarında olduğu gibi emniyet kemeri benzeri bir şey yapacağız. Ama bunu çok sağlıklı bulmuyorum.” Erdoğan, Türkiye’de yılda yaklaşık 150 milyona yakın yolcunun şehirler arası otobüslerle taşındığını tahmin ettiklerini bunu da yaklaşık 330 tane lisanslı firmanın sağladığını sözlerine ekledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.