Kalkınma Bankası ile Garanti’den, turizm için işbirliği…

Kalkınma Bankası ile Garanti Bankası, KOBİ'lere ve turizme destek olmak için anlaştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kalkınma Bankası ile Garanti’den, turizm için işbirliği…

Türkiye Kalkınma Bankası ile Türkiye Garanti Bankası turizm işletmelerinin, oto yan sanayi, makine, tekstil gibi küme oluşumlarında yer alan ve organize sanayi bölgelerinde faaliyette bulunan işletmelerin yenileme, modernizasyon, renovasyon ve tevsi yatırımlarının, çevre ve rekabet gücünün artırılmasına ilişkin yatırımların finansmanında kullanılmak üzere 35 milyon euro tutarında tutarında kredi anlaşması imzaladı.

Türkiye Kalkınma Bankasından yapılan yazılı açıklamada, Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yaşar'ın kredi anlaşmasına ilişkin görüşlerine yer verildi. İstihdam yaratılması, KOBİ'lerin rekabet güçlerinin artırılması, yenilikçi hizmet sektörlerinin desteklenmesi amacıyla, yaygın şube ağı olan kamu ve özel bankalarla işbirliği yaptıklarını belirten Yaşar, uluslararası kuruluşlar ve kendi kaynaklarından son iki yılda yaklaşık 220 milyon dolar tutarında toptan bankacılık (apeks) uygulamaları ile KOBİ'lere finansman sağladıklarını kaydetti.

Yaşar, bu anlaşmayla da Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) kaynaklarından temin edilen kaynağın 35 milyon euro tutarındaki kısmının Garanti Bankası aracılığıyla kullandırılması hususunda anlaştıklarını bildirdi.
 
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere de anlaşmaya ilişkin değerlendirmesinde, banka olarak, Türkiye Kalkınma Bankası aracılığıyla, AKKB'nin KOBİ tanımına uygun firmalara kredi kullanma imkânı sağlayacaklarını belirtti. Yaygın şube ağı ve KOBİ alanında uzman 2 bin kişiyi aşkın kadrosuyla Garanti Bankasının, 35 milyon euro tutarındaki paketi KOBİ'lerin hizmetine sunacaklarını vurgulayan Karadere, Türkiye'deki KOBİ'lere, uzun ve orta vadede ihtiyaç duydukları finansmanı en iyi imkanlarla sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.