Kalitenizi geliştirerek, yeni yatırımlara devam edin...

3'üncü Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nde Türk turizmcilere seslenen TUI'nin CEO'su Peter Long, "Kalitenizi geliştirerek, yeni yatırımlara devam edin" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kalitenizi geliştirerek, yeni yatırımlara devam edin...

3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde Avrupa seyahat pazarının lider grubu TUI’nin CEO’su Peter Long, turizmdeki son gelişmeleri ve TUI’nin bu gelişmeler çerçevesinde attığı adımları anlatan bir konuşma yaptı.

İnternetin önemine değinen Peter Long, teknolojinin sunduğu firsatları kullandıklarını ve sosyal ağların da kendilerine çok şey kattığını belirtti. “Müşterinize iyi ve güzel bir tatil deneyimi yaşatırsanız sosyal ağlardaki paylaşımlar size artı olarak döner” diyen Long, Tatil paketlerinin değişik bileşenlerini internetten bir araya getirmenin mümkün olduğuna işaret ederek, otelleri farklı kanallardan doldurmak için online’dan yararlandıklarını kaydetti.

200 kadar markaları olduğunu ifade eden Long, müşteri memnuniyetinin birtakım itici güçleri olduğunu kaydeden Long, bulundukları pozisyonda TUI olarak güçlü olduklarını, her piyasada 1 numara olmak istediklerini söyledi. Çok büyük bir uzmanlığa sahip olduklarını ifade eden Long, bunun da işlerini en iyi biçimde yapmalarını beraberinde getirdiğini belirtti. 

Klasik tur operatörlüğünün unsurları hakkında bilgi veren Long, müşteri memnuniyetinin sistemlerinin temelini oluşturduğunu söyledi. Farklı konseptlere büyük önem verdiklerini vurgulayan Peter Long, dijital ortamların büyük önem kazandığını, akıllı telefonların giderek ağırlığını arttırdığını kaydetti. Long, “Turistler rezervasyonu yaptıkları andan itibaren tatili düşünmeye başlıyorlar. Tam da bu noktada onları yakalamamız gerekiyor. Müşteri ile bu noktadan itibaren iletişim halinde olmak çok önemli. Bu yeni teknolojiler de bunu kolaylaştırıyor” dedi.

Farklı olmanın yolunun, müşterinin istediğini ona yaşatmaktan geçtiğinin altını çizen Long, farklı taleplere uygun ürün ve konseptler geliştirdiklerini belirtti. Bunun da tekrar müşteri sayısını arttırdığını ifade eden Long, bunun erken rezervasyonu özendirip son dakika satışlarını da azalttığını savundu.

Yeni partnerler ve ortaklarla çalışmaya da önem verdiklerini belirten Long, yeni partnerlerle farklı konseptler geliştirip fark yaratmaya çalıştıklarını, üst düzey başarıya ulaşmalarının bundan geçtiğini söyledi. Turizmin ekonomiye katkısının ve Türkiye’nin turizme verdiği önemin farkındayız diyen Long, turizme destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

TUI olarak turizmde artık sürdürülebilir bir konuma ulaştıklarını kaydeden Long, başarılarının iyi ortaklıklarının bir sonucu olduğunu söyledi. Long, Türkiye’de büyümek istediklerini, mevcut partnerlerine yenilerini ekleyerek ürün geliştirmeye önümüzdeki dönemde daha fazla odaklanacaklarını ifade etti.

Türk turizmcilere seslenen Long, “Kalitenizi geliştirin. Mevcut sahil şeridinde yeni yatırımlar yapın, ki yapmaya devam ediyorsunuz. Burada sık sık kış turizminin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor. Biz de bu konu üzerinde duruyoruz. Turizmi kış aylarında da büyütmemiz gerekiyor. Bu zor olsa da bir gereklilik” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.