Kalamış sahili de özelleştirildi...

Kalamış Sahili’nin Fenerbahçe Antrenman Sahası ile Fenerbahçe Orduevi arasındaki kısım özelleştirildi. Mimarlar, alanın özelleştirilmesini kent halkına saygısızlık olarak değerlendirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kalamış sahili de özelleştirildi...

İstanbul kıyı şeridinde özelleştirmeler devam ediyor. Kalamış Sahili’nin Fenerbahçe Antrenman Sahası’ndan Fenerbahçe Orduevi’ne kadar olan kısmı özelleştirmeye açıldı. Karar geçen 9 mayısta yayımlanan Resmî Gazete’de duyuruldu.

Özelleştirme Yüksek Kurulu kararına göre sahilin 115 bin 821 metrekare yüzölçümlü dolgu alanı olacak. 319 bin 306 metrekare alanda ise iki adet yat limanı olmak özere tesisler yapılacak. Toplamda ise alanın 435 bin 128 metrekaresi özelleştirilmiş oldu.

Proje alanına Kalamış Sahil Parkı, Kadıköy Belediyesine Bağlı Kadıköy Gençlik Merkezi, Fenerbahçe Parkı Kalamış Yat Limanı, Fenerbahçe Burnu içerisinde olan Fenerbahçe, Galatasaray, Kalamış ve İstanbul Yelken kulüpleri de giriyor.

Kıyı kesiminin özelleştirilmesini İstanbul halkına yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendiren Mimar Korhan Gümüş, açıklanan özelleştirmeyi, şu sözlerle eleştirdi:

“Ankara, İstanbul’un değerli kıyı kesiminden gelir sağlıyor. Bütün bu sahiller, kamu alanları sahipsiz. İstanbul’da güçlü bir kent yönetimi olmadığı için Ankara’dan İstanbul’un kamusal alanları, sahil şeridi hakkında bile karar veriliyor. Yassıada’da, Haliç Tersanesi’nde ve Antrepolar’da da işleyiş aynı şekilde uygulanıyor.

Ancak Kıyı Kanunu’na göre halka kapatılamaz. Daha önce bu alan içerisinde kalan oteller tellerle kıyıyı çevirdiği için halk protesto etmişti.” Gitgide tüm kamu alanlarının halka kapatıldığını belirten Gümüş, “Bunu artık rutin bir işleyiş olarak yapıyorlar. Kalamış’ı özelleştirmek demek, orayı imara açıp kent halkına büyük bir saygısızlık yapmak demektir” diye konuştu.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.