Kaan Kavaloğlu: Depremzedeleri mağdur etmeyeceğiz

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı, TGA İcra Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Kaan Kavaloğlu, NTV’de Mesut Yar’ın sunduğu Zincirleme Reaksiyon programına konuk olarak depremzedelerin otellerde ağırlanma süreci hakkında bilgi verdi.

14/03/2023 14:47
Kaan Kavaloğlu: Depremzedeleri mağdur etmeyeceğiz

6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından otelciler olarak ilk amaçlarının bölgeden tahliyesi gerçekleştirilen depremzedelerin ağırlanması olduğunu vurgulayan Kaan Kavaloğlu, “Tahliye planına göre de ilk önce Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır’dan gelen depremzedeleri ağırlayacaktık. Hatay’dan kendi araçları ile gelen depremzedelerimiz de olunca ilk planda Antalya valimiz Ersin Bey ile de görüşerek 15 bin kişilik bir yatak kapasitesi organize ettik.

Çarşamba günü ise, gelen depremzedeleri hemen yerleştirdik. Fakat sonrasında o kadar peyder pey gelinmeye başlandı ki 22 Şubat’ta Antalya’da bu sayı 154 bine ulaştı. 154 bin depremzedenin konakladığı tesisler içerisinde KYK Yurtları, kamu misafirhanesi, MEB’in yurtları ve de tüm oteller vardı. 154 binin 83 bini tamamen otellerde kaldı” sözleri ile süreci paylaştı.

“DEZENFORMASYON ÇOK FAZLA”

Medyada konuyla ilgili olarak çok fazla bilgi kirliliği olduğuna değinen Kavaloğlu, “Bazı haber kanallarında izledim, bu konuyla ilgili olarak çok fazla dezenformasyon var. Bu durum da bizi çok rahatsız ediyor çünkü iyi bir şey yapmak isteyenlerin de şevki kırılıyor. Bizim de meşakkatimizi kıran bir takım olaylar oldu tabii.

Depremzede gibi gözüken ama aslında olmayanlar da geldi. Biz sessizliğimizi koruduk açıkçası burada çünkü 1-2 tane kötü örnek diğer 99-100 tane insanın mağduriyetini daha çok arttıracaktı. Biz bunları kendi içimizde çözdük. Hiç haber yapmadık, kimseyle paylaşmadık ve o dönemde basına da haber vermedik. Çünkü tamamen bunun koşturması içerisindeydik” açıklamalarını yaptı.

“Bazen, iyi bir şeyler yaparken ifade etmek gerekiyor ama bizim o üç hafta boyunca ifade edecek hiç vaktimiz olmadı” diyen Kavaloğlu; apart, pansiyon, 1, 2 ve 3 yıldızlı diğer otellerle birlikte neredeyse bütün konaklama tesislerinin kapılarını depremzedelere açtığını, renovasyon ve restorasyon sürecinde olan otellerin bile çalışmalarını depremzedeler için durdurduğunun altını çizdi.

“DEPREMZEDELERİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Yaklaşan turizm sezonu ile birlikte otellerde konaklayan depremzedelerle ilgili de konuşan Kavaloğlu, “Asıl olan ülkemizdir, asıl olan depremzedelerimizin sürdürebilir bir şekilde ikamesidir. Bunda hiç kuşku olmasın.

Burada Antalya’nın turizm kenti ve Türkiye’nin de bir turizm ülkesi olmasından kaynaklı olarak soru işaretleri olabilir. Biz turizmciler olarak çok planlı, programlı hareket ederiz ve de depremzedelerimizi mağdur etmeden. 84 bin rakamı geçtiğimiz Cuma günü itibariyle 50 binin altına düştü.

"DEPREMZEDELERİ İMKÂNI OLAN OTELLER ARASINDA TRANSFER EDECEĞİZ"

15 Mart itibariyle de 34 bin kişiye düşecek. 34 bin kişiden sonra Nisan ayının başlangıcına kadar bu rakam yaklaşık 20 bini altına inecek. Çünkü insanlar memleketlerine dönmek, aileleri birlikte olmak istiyorlar. Biz de bu anlamda onlara hem devlet hem de kendi imkânlarımızla otobüs tesis etti, etmeye de devam edeceğiz.

Bazılarını maddi imkânsızlıkları oldu, o ihtiyaçlarını giderdik, aynı şekilde buna da devam edeceğiz. Depremzedeleri imkânı olan oteller arasında transfer edeceğiz, memleketine dönmek isteyenlere belirttiğim gibi yardımcı olacağız. Gönüllülük esasına dayalı olarak da hep birlikte ve  el birliği ile bu işi çözeceğiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.