Jolly Tur 2014 yılı hedeflerini açıkladı

Jolly Tur’un 2013 verilerini değerlendirip, 2014 beklentilerini açıkladığı basın toplantısı İstanbul CVK Hotel Resorts& Park Bosphorus otelde yapıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
 Jolly Tur 2014 yılı hedeflerini açıkladı
Halil Tuncer

Basın toplantısına Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar, Genel Müdür Figen Erkan ve departman müdürleri katıldı.
 Jolly Tur, erken rezervasyon kampanyaları, sunduğu ödeme avantajları, ürün çeşitliliği ve hizmet kalitesiyle % 100 müşteri memnuniyeti hedefini yakalarken, 2013 yılında kişi sayısı ve cirodaki büyüme hedeflerini de tutturdu. 2013 yılında yurtiçi departmanında yüzde 27’lik, yurt dışı departmanında % 46’lık, Kıbrıs departmanında % 27’lik, kültür turlarında % 49’lik, Cruise turlarında ise % 78’lik büyüme kaydedildi.
Jolly Tur, 2014 yılında tüm departmanları ortalamasında %36’lık büyüme bekliyor. Jolly Tur hedeflediği büyümenin önemli bir kısmını yurtiçi - yurtdışı fark etmeksizin tüm turlarında yaptığı erken rezervasyon kampanyalarında kaydetmeyi planlıyor.


 Jolly Tur yönetimi, İstanbul CVK Park Bosphorus Hotel’de düzenlediği basın toplantısında 2013 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu, 2014 hedeflerini anlattı.

ERKEN REZERVASYON % 50 İLE BAŞLADI
Tüm destinasyonlarda avantajlı fiyatlarla tatil imkânı sunan Jolly Tur, 2014 yılı için yurt içinde erken rezervasyon kampanyasını 18 Kasım tarihinde % 50 indirimle başlattı. Erken rezervasyon kampanyası Mayıs sonuna kadar indirim oranları azalarak devam edecek. Kampanyanın ilk döneminin bitiş tarihi olan 9 Aralık’a kadar tatilini satan alan misafir, gecelik kişi başı 180 TL olan otelde 90 TL’ye kalma fırsatı yakalayacak. 2014 yılında yurtiçi misafirlerin % 60’ını erken rezervasyondan yararlanması bekleniyor.
 
Jolly Tur , Erken rezervasyonun artık bir alışkanlık halini almasını ve misafirlerin bir önceki yıldan başlayarak rezervasyon yapabilmelerini kolaylaştıran en önemli 2 etkenden birinin % 50'ye varan indirimler olduğunu , diğerinin ise "Erken Rezervasyon Sigortası " olduğunu belirtiyor. Erken Rezervasyon sigortasını 10 TL den başlayan fiyatla yaptıran misafirler, yurtiçi ve Kıbrıs tatillerine 72 saat kala koşulsuz olarak rezervasyonlarını iptal etme hakkına sahip oluyorlar. Yurtdışında ve Cruise turlarında ise " seyahat koruma " paketleriyle benzer güvenceler söz konusu oluyor.
 
Türkiye’nin en seçkin otelleri ile gerçekleştirdiği özel anlaşmalar sayesinde tatilcilere uygun ve kaliteli hizmeti bir arada sunmak adına önemli indirimler sağlayan Jolly Tur, her yıl genişleyen yatırım kapasitesi ve yüksek alım gücü sayesinde yurtiçinde 700’ü aşkın tesiste avantajlı tatil imkânı sunuyor.
 

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar da, 2013 yılında kişi sayısı ve cirodaki büyüme hedeflerini tutturduklarını ifade etti. 2013’te yurtiçi turlarında yüzde 27’lik, yurt dışı turlarda yüzde 46’lık, Kıbrıs turlarında yüzde 27’lik, kültür turlarında yüzde 49’luk, kruvaziyer turlarında ise yüzde 78’lik büyüme kaydedildiğini bildirdi.

YURT DIŞI KAMPANYALARINDA “TÜRKİYE’DE BİR İLK” DAHA…
Yurt dışında her zaman ilklere imza atan Jolly Tur bu yılda yine bir ilke imza atarak “Erken Giden Kazanıyor” başlığı ile yeni bir kış kampanyası başlattı. Genelde bugüne kadar yapılan tüm kampanyalar ve bilhassa yaz dönemi kampanyaları ileriki dönemde seyahate gidecek tatilcilere hitap ederken, Jolly Tur kış kampanyası yakın dönemde seyahat edecek tatilcilere yönelik. Bu çerçevede rezervasyon tarihi itibariyle 45 gün içerisinde seyahate gideceklere 200 Euro, 45 - 90 gün içerisinde gidenlere 100 Euro, 90 - 120 gün içerisinde gidenlere 50 Euro indirim uygulanıyor. Kış sezonu boyunca geçerli olacak kampanya için ayrılmış kontenjan ise toplam 10 bin kişi ile sınırlı ve henüz kampanya başlayalı 1 ay olmasına rağmen kampanyaya ciddi ilgi söz konusu.
Kış kampanyasının yanı sıra son birkaç senedir “Yurt dışı Yaz Erken rezervasyon kampanyası” da yapan Jolly Tur, Aralık ayı ortasında ise yaz kampanyasını başlatmayı planlıyor.
 
Seyahat koruma paketi ile yurtdışı tatillerini de güvence altına alarak vize çıkmaması, son dakika gelişen bir sağlık problemi ya da işten çıkartılma gibi beklenmeyen durumlar nedeni ile tatilini iptal etmek zorunda kalan Jolly Tur misafirleri, mazeretlerini belgelemeleri durumunda küçük bir kesinti ile ödedikleri tur bedellerini iade alıyorlar.
 
LÜKS GEMİLERLE DÜNYAYI KEŞFE ÇIKMANIN AVANTAJLI FIRSATLARI
Son iki yıldır Cruise Turlarına da uygulanan Erken Rezervasyon ve ürün yelpazesindeki genişleme ile birlikte Cruise Turlarına olan talebi giderek arttıran Jolly Tur bu sene de misafirlerini avantajlı koşullarda lüks gemilerle dünyayı keşfetme imkânı sunmayı hedefliyor.
1 Kasım ‘da başlayan Gemi Turları Erken Rezervasyon fırsatlarında %30’a varan indirmeler yer alıyor. Klasik destinasyonlar olan Yunan Adaları, Adriyatik ya da Kanarya Adalarının yanı sıra  Güney Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Arap Emirliklerini de rotasına dâhil ederek birbirinden özel destinasyonlara dünyanın en ihtişamlı gemileri ile uygun fiyata seyahat imkânı sağlıyor. Fırsatlar 14 Aralık’a kadar devam edecek.

  Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar, online seyahat alanından daha çok pay almayı hedeflediklerini kaydetti.

BATIDAN DOĞUYA – DOĞUDAN BATIYA KÜLTÜR TURLARI
Jolly Tur 2013 yılında İstanbul dışında İzmir, Ankara, Bursa, Gaziantep ve Diyarbakır çıkışlı kültür turlarını da misafirlerine sunarak sektörde önemli bir yenilik yapmıştı. 2014 yılında da Rize, Trabzon, Edirne, Denizli ve Aydın hareketli İstanbul turlarını programına dâhil edecek.
Özel havayolu anlaşmaları ile tüm Anadolu’dan Kuzey Ege turları yapılacak.
2013’de Türkiye’de ilk kez Kültür Turlarını da erken rezervasyona dâhil ederek Kültür Keyfini avantaja dönüştüren Jolly Tur bu yıl da erken rezervasyon kampanyasını Kasım ayı sonunda  %30’a varan indirimlerle başlatacak.
Sürekli yeni programları içine alacak olan kampanya Karadeniz, GAP, Ege Akdeniz Doğu Anadolu gibi uzun süreli turları kapsayacak.
 
KIBRIS’TA ÖZGÜR PAKET AVANTAJLARI
Jolly Tur 2013 yılında Kıbrıs’ta tatil yapmayı düşünen misafirlere havayolu, gün ya da saat kısıtlaması olmaksızın kendi uçaklı paketlerini oluşturma imkânını sunan ilk firma olmuştu. 2014 yılı itibari ile bu avantajı online rezervasyonlarda da hayata geçiren Jolly Tur, bu paketlerde tüm hava yollarına ait uçak biletinin yanı sıra transfer hizmetlerini de dahil ederek misafirlerin tatil ihtiyaçlarına bir tıkla karşılık vermiş oluyor.
Jolly Tur’u takip edenler her zaman olduğu gibi bu sene de kazançlı çıkacaklar. Yurtiçi ve Yurtdışı seyahatlerinin yanı sıra tatillerini Kıbrıs’ta geçirmek isteyen misafirler için Jolly Tur, 9 Aralıkta ilk dönemi bitecek olan Kıbrıs erken rezervasyon kampanyasını %30  indirim ile başlattı.
 
JOLLY BUSINESS’TAN İŞ DÜNYASINA ASİSTAN HİZMETİ…
Jolly Tur faaliyet alanını genişleterek, iş dünyasının seyahat programlarını kolayca yapabilmesini sağlayacak Jolly Business departmanını oluşturdu.
Kurumsal firmalar için oluşturulan yeni satış kanalı Jolly Business departmanı ile, firmalar ve yöneticileri iş seyahatlerini nasıl organize edeceğim endişesinden kurtulacak. Jolly Business 7 gün 24 saat  seyahat asistanı olarak hizmet veriyor.
 
Jolly Business firmalara tüm havayollarında yurtiçi ve yurtdışı uçak biletleri, otel rezervasyonları, araç kiralama, dünya genelinde özel transferler, tüm ülkeler için vize danışmanlığı, uçak kiralama, VIP tekne kiralama konularında en uygun alternatiflerle 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Jolly Tur’un eksiksiz bir alt yapı ve tecrübeli ekipleri ile sunduğu bu hizmette en uygun fiyat seçenekleri karşılaştırmalı olarak iş dünyasına sunuluyor.


 Yurt dışı turlarında ise yüzde 46 oranında bir artış beklediklerini belirten Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, 2014 yılı için bu alanda yüzde 32 oranında bir ciro artışı hedeflediklerini bildirdi.

TEKNOLOJİYE 7 MİLYON TL YATIRIM YAPILDI
2005 yılından itibaren teknoloji yatırımlarına hız veren ve alanında uzman 45 kişilik bir ekiple çalışan Jolly Tur, son iki senede bu alana 7 milyon TL’lik yatırım yaptı. Network sistemi, dijital haberleşme ve güvenlik sistemleri üzerine yapılan altyapı çalışmalarının ardından Jolly Tur’un teknolojideki en büyük atağı ise üzerinde 2 yıl çalışılan yeni seyahat platformu www.jollytur.com oldu. Jolly Tur’un teknoloji şirketi Vizyon Yazılım Genel Müdürü Vahit Çakmak, Türkiye’de turizm sektöründe benzeri olmayan onlinedaki yeni yüzü ile hizmet vermeye başlayan Jolly Tur’un yeni sitesinde yurtdışı oteller, otobüs bileti, uçak bileti gibi ürün çeşitliliği artırılırken, seyahat konusunda da daha fazla içeriğe yer verildi.

Bir seyahat bloğu gibi, tercih edilen üründe tatilciye kültürel özelliklerden alışveriş yapılacak en iyi noktalara, restoranlardan gezilmesi gereken yerlere detaylı önerilerde bulunuluyor. Turlara özel uzman kişilerin anlatımı ile oluşturulan videoların da sunulduğu sitede, yine Türkiye’de bir ilk olarak online paket ürün satın alma imkânı tatilciye sunuluyor. Platformun online seyahat sektörüne getirdiği en büyük yeniliklerden biriyse ‘dinamik paketleme’. Müşteri arama motoruna sadece havayolu kalkış noktası ve gitmek istediği bölgeyi veya oteli yazarak istediği paketi kendi oluşturabiliyor. Hem de Jolly Tur’un sunduğu özel avantajlı fiyatlarla. Güvenlik sistemi en üst teknolojiyle oluşturulan bu seyahat platformu kullanım kolaylığı ve hız konusunda da sektörde bir ilk.

Mobil teknolojide ise Ios ve Android altyapısını hazırlayan Jolly Tur, aplikasyondan direk satın alma işlemini % 100 güvenlik sistemiyle mümkün hale getirdi. Sigorta gibi tüm ek hizmetlerin tek bir sayfadan tamamlanabilmesi, galerileri büyük image ile görüntüleyebilme, harita destekli detaylı otel bilgilerine erişim ve daha fazla multimedya içeriği ile mobil aplikasyon Aralık ayı itibariyle kullanılmaya başlanacak.

TÜRKİYE’NİN TATİL ALIŞKANLIKLARI
2013’de tatilcilerin en çok tercih ettiği destinasyonlar:
Yurtiçinde; Bodrum, Belek, Kemer ve Alanya…
Yurtdışında; Orta Avrupa, Klasik İtalya, Benelüx – Paris ve Balkanlar…
Kültür Turlarında; Karadeniz, Kapadokya, Ege Akdeniz ve GAP turları…
Cruise Turlarında; Ege& Adriyatik, Yunan Adaları, Kuzey Avrupa ve Akdeniz turları…
 
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.