Jolly'den 23 Nisan'da Baştan Başa Balkanlar Turu

Jolly Tur, 23 Nisan tatilini farklı coğrafyalarda geçirmek isteyen ama bunun için çok da zamanı olmayanları düşünerek, 'Baştan Başa Balkanlar Turu' hazırladı.

20/03/2019 11:41
Jolly'den 23 Nisan'da Baştan Başa Balkanlar Turu

Güzelliklerin keşfedileceği bu turda seyahat tutkunlarının ilk rotası Üsküp olacak. Türk Çarşısı, Vardar Nehri, Kale, 6. yüzyıldan kalma Taş Köprü, Türk ve Yahudi mahalleleri, Davut Paşa Külliyesi, Mustafa Paşa Camii, Sultan Murat Camii, İsa Bey Camii, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han, Saat Kulesi, Makedonya Meydanı, eski ve yeni tren istasyonları, St. Spas Kilisesi ve dahası görülecek yerler arasında.

Tatil severlerin bir sonraki rotası Makedonların Tetova olarak adlandırdığı, bizim tarihimizde ise Kalkandelen olarak bilinen şehir olacak. Burada dünyaca ünlü Alaca Camii ve külliyesinde bulunan medreseler görülecek yerler arasında. Gezi sırasında Türk Çarşısı, Bedesten, İshal Camii, Yeni Camii, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarının yaşandığı Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi ve Atatürk Müzesi ziyaret edilecek.

 

Muhteşem manzarasıyla ünlü Ohrid

Ohrid… Öncelikle muhteşem manzaralarından ardından bölgenin en önemli azizlerinden biri olan St. Naum Manastırı ve Sarı Saltuk Türbesi ziyaret edilecek. Ohrid Camii, Türk Çarşısı, Haydar Kadı Camii, Yeni Camii, Bedesten, İshak Bey Camii, Hamam, Roma Dönemi Antik Şehir kalıntısı, KerakleaLynketis, Saat Kulesi, Aya Dimitri Kilisesi, Ayasofya Kilisesi, Aya Klement Manastırı, Aya Kaneo Kilisesi, Aya Pantelejmon Kilisesi ve Samoil Kalesi görülecek yerler arasında.

Tiran… Arnavutluk’un başkenti olan Tiran’da Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, İskender Bey Heykeli ve Meydanı, Janna Nehri keşif rotaları arasında yer alıyor.

Muhteşem sahilleri ve çok renkli gece hayatı ile Budva

Budva… St. Stefan’ı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir molanın ardından muhteşem sahilleri ve çok renkli gece hayatı ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden olan Budva siz tatil severleri kendine hayran bırakacak. Ardından Karadağ’da son durak önemli tarih, doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi olan Kotor… Burada StariGrad’da yürüyerek şirin belde ile tanışacaksınız.

Mostar’da ise Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar Köprüsü, Koska Mehmet Paşa Camii, Poçitel ve 16. yüzyılda Osmanlı tarafından yapılan binalar gibi önemli tarihi yapılar karşılayacak.

23 Nisan tatilini bir an önce yapmak isteyenler için vizesiz olarak planlanan tur, 7 gece 8 gün sürecek. Baştan Başa Balkanlar Turu’ndatatil severlerin katılabileceği tarih 19 Nisan. Türk Hava Yolları ile uçuşun gerçekleşeceği turun fiyatı ise, 479 Euro’dan başlıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.