Japonya depremi, Uzakdoğu turlarını da vurdu...

Acenteler Türklerin özellikle geçen yılki dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde yoğun ilgi gösterdiği Filipinler, Malezya, Endonezya Bali, Tayland Bangkok, Pattaya, Puket, Vietnam gibi turlarda rezervasyon iptallerinin yaşanmasından endişe duyuyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Japonya depremi, Uzakdoğu turlarını da vurdu...

Acenteleri ‘Uzakdoğu’ya ilgi azalabilir’ korkusu sardı. Seyahat acenteleri tsunami korkusu nedeniyle Uzakdoğu turlarının iptal edileceğinden endişeli. Japonya’da meydana gelen depremin ardından Pasifik Okyanusu’na kıyısı bulunan Uzakdoğu adalarına turlar düzenleyen seyahat acentelerini ‘tsunami’ korkusu sardı. 

 

‘UZUN VADEDE BİR SIKINTI YAŞANMAZ...

Şu anda mevcut turlarında herhangi bir iptal yaşanmadığını belirten Jolly Tur Dış Hatlar Müdürü Tolga Tekin, “Uzakdoğu’ya herkes Japonya gibi bakabilir. Deprem nedeniyle tatilciler biraz ürkebilir. Ancak uzun vadede rezervasyonların sıkıntıya gireceğini düşünmüyoruz” diye konuştu. Japonya’da cuma günü 8.9’luk depremin meydana geldiği anlarda Tayland’da 2, Endonezya’da ise 1 gruplarının olduğunu ifade eden Tolga Tekin sözlerine şöyle devam etti: “Orada bulunan ziyaretçilerimiz şu anda kesinlikle olumsuzluk taşımıyor. Rahatça tatillerini yapıp geri dönecekler.”

KİRAZ ÇİÇEKLERİ AÇMADAN JAPONYA TURLARI ERTELENDİ...

Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunami dehşeti mart ve mayıs ayları arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen kiraz ağaçlarının açma festivali Sakura için yer ayırtan Türk tatilciyi ürküttü, acenteler de programları ertelemeyi tercih etti. Hey Travel Trends şirketi, Sakura festivali nedeniyle 30 Mart tarihinde Japonya’ya düzenleyeceği 10 gün 8 gecelik tur programını Nisan ayı sonuna erteledi. Japonya’ya aynı tarihlerde tur düzenleyen bir başka şirket olan Tura Turizm ise programını tamamen iptal ettiğini duyurdu. Sakura festivali için en yakın 23 Nisan’da tur programı bulunan VIP Turizm ve Anı Tur yetkilileri şu ana kadar herhangi bir iptal yaşamadıklarını belirtti. (Ünsal Ereke-HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.