Japonya'da Türk Yemekleri Festivali...

Türk Yemekleri Festivali, Japonya'nın başkenti Tokyo'da başladı. Organizasyonu, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Türk Hava Yolları ortaklaşa düzenliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Japonya'da Türk Yemekleri Festivali...

Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Türk Hava Yolları'nın ortaklaşa düzenlediği organizasyonun açılışında konuşan Türkiye'nin Japonya Büyükelçisi Serdar Kılıç, bir ülkenin mutfağının kültürünü yansıtan en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, Türk mutfağının da Türk kültürünün çeşitliliğini ve zenginliğini birebir yansıttığını söyledi.

Kılıç, Türk mutfağının bugünkü zenginliğine birçok etkileşim sonucunda kavuştuğunu ifade ederek, diğer dünya mutfaklarının zenginleşmesine de katkıda bulunduğunu belirtti.

Türk mutfağının aynı Türk kültürü gibi olduğunun altını çizen Kılıç, Türk yemek kültürünün aynı Türkiye gibi Avrupa, Akdeniz ve Asya'nın buluşma noktası olarak tanımlamanın mümkün olacağını sözlerine ekledi.

Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Direktörü Telat Aydın AA'ya yaptığı açıklamada, dünyanın üç büyük mutfağından birinin Türk mutfağı olduğunu vurgulayarak, Türk yemeklerini ve kültürünü Japonya'da her yıl tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Aydın, Türk yemeklerinin Japon damak tadına uygun olduğunu belirterek, Türk restoranlarının Japonya genelinde az oluşu ve Türk gıda ürünlerinin Japon piyasasında azlığı nedeniyle Japon halkının Türk mutfağını iyi tanımadığını ifade etti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.