Japonlar Mardin'i keşfetmeye başladı...

2011 yılında Aralık ayına kadar 1 Milyon 200 bin ziyaretçiyi kültürel değerlerine çekmeyi başaran Mardin’in hedefi, UNESCO’nun da tanıtım da yaratacağı sinerji ile bu rakamı daha da yukarılara çekmek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Japonlar Mardin'i keşfetmeye başladı...

Halil Öncü

7 bin yıllık geçmişe sahip olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Mardin son dönem artan turist sayısı ile de dikkat çekiyor. İç turizmde tam olarak keşfedilemeyen ancak artışın devam ettiği Mardin’de dış turizmde de Avrupalı turistleri ilgisinin yanında Japon turistlerin de artışı bölgede “Kültür Turizmi” açısından heyecan yaratıyor. Bölgede artan turist sayısına bağlı olarak otellerde de ciddi hazırlıklar yapılırken, 2012 yılının Mardin turizmi için patlama olması bekleniyor.

Mardin 1 Milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırladı...

Bölgenin en genç turistik tesislerinden birisi olan Erdoba Elegance Hotel & Convention Center Genel Müdürü Süleyman Yüce yaptığı açıklamada, yeni açılmalarına rağmen 2011 yılı için beklenen sayıya ulaştıklarını belirtirken, Mardin’in Japon turistler tarafından da artık programlarına aldıklarını söyledi. Yüce,” Erdoba Elegance Hotel & Convention Center Dünya Kültür Mirası Mardin’e yeni açtığımız bir tesis. Bölge adına yeni bir sunum yapıyoruz.

Büyük İncentive ve kongre gruplarını otelimizde misafir etmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda da İstanbul başta olmak üzere, İzmir,Ankara ve diğer bölgelerde yaptığımız görüşmeler ile birçok firma bizleri bu konuda destekliyor. İnşallah bölge turizmi adına iyi şeyler yapacağımızı düşünüyoruz. 2011 yılında  Mardin 1 Milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırladı.  UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Mardin bu yıl bu sayıyı çok daha yukarılara taşıyacaktır. Bizde buna hazırlanıyoruz” dedi.

Yüce, “Japonlar tatil rotlarına artık Mardin’i de aldılar”

Erdoba Elegance Hotel & Convention Center Genel Müdürü Süleyman Yüce,Mardin’in kültürel atmosfer ile çok farklı bir turizm anlayışına sahip olduğuna dikkat çekerek, “ Mardin turizmi çok bilinen bir yer olmamakla beraber , destinasyon olarak iç turizmde pek tercih edilmeyen bir bölge konumundaydı. Biz bunu değiştirme adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mardin çok kıymetli bir bölge. Genelde iç turizmde hitap ettiği pazarlar İstanbul’daki özel firmalar, şirketler ve İncentive grupları…

Bunu arttırmak ve çoğaltmak adına çalışmalarımızı yoğun bir tempo devam ettiriyoruz. Erdoba Grubu olarak da bu konuda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Mardin turizmin kısa süre içinde hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz. Dış turizmde Mardin Avrupalı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Bu arada son dönem Japon misafirlerin de sayısının arttığını görüyoruz.  Japonlar tatil rotlarına artık Mardin’i de aldılar. “dedi.

Erdoba Evleri İşletme müdürü Kadri Varçin “Mardin, tarihin, geçmişin ve medeniyetin buluştuğu bir noktadadır”

Mardin turizmi deyince ilk akla tesislerin başında gelen Erdoba Evleri İşletme müdürü Kadri Varçin ise yaptığı açıklamasında Mardin’in tarihi yaşamak için en ideal bölgelerinden birisi olduğunu söyledi. Medeniyetlerin buluşma noktasında Erdoba evleri ile Türk turizmine hizmet ettiklerini belirten Varçin şu açıklamalarda bulundu: “  Mardin, tarihin, geçmişin ve medeniyetin buluştuğu bir noktadadır. Mardin dendiği zaman, birçok medeniyet ki; bunlar arasında Süryani, alevi, kürt, arap gibi birçok medeniyetin buluşma noktasıdır.Bir noktada dört medeniyeti aynı anda yaşayabilirsiniz. 

Mardin’e gelen misafirlerimiz özellikle Mardin’deki tarihi yaşamak istiyorlar. Mardin deyince de akla ilk gelen Erdoba konakları oluyor. Erdoba konakları Osmanlı Konağı, Selçuklu Konağı ,Babil Konağı,Asur Konağı ve Elegance Otelinden oluşuyor. Her konağın tarihi bir geçmişi var. Selçuklu konağımız,  bakanlarımızdan, sanatçılarımıza, siyasilerimizden üst düzey yöneticilerimize kadar birçok misafirimizi ağırlamaktadır. Osmanlı Konağı ise Şatana ailesinden gelen bir konak. Bu konakta da tarihi yazıtlar var. Burada da bu yazıtı görerek tarihi yaşıyorsunuz.
 
Misafirlerimiz Osmanlı Konaklarında da eski Osmanlı havasını duvarlarındaki ihtişam ve hatları ile yaşıyorlar. Osmanlı Konağı bir tarafı Suriye bakıyor ve bir gerdanlık şeklinde dikkat çekiyor. Mardin tarihi yaşamak isteyenler için vazgeçilmez bir destinasyon. Bizlerde erdoba grubu olarak turizme en iyi hizmeti vermekteyiz. Mardin’i merak eden, kültür turizmini doya doya yaşamak isteyenleri en iyi şekilde misafir edeceğimizi belirtiyor, kendilerini buraya bekliyoruz” dedi.   

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.