Japon turist, kapkaç çetesini çökertti...

Japon turistin 2 sene önce Fatih'te surları çekerken yakaladığı 'manzara', kapkaç ve hırsızlık çetesini çökertti. Fotoğraf karesinden yola çıkan polis, 2 yıllık çalışmanın ardından 12 kişilik suç örgütünü çökertti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Japon turist, kapkaç çetesini çökertti...

Fatih Vatan Caddesi civarında tarihi surlarda 2 Kasım 2008 tarihinde fotoğraf çeken Japon turist Yosuho Utsumı'nın objektifine kapkaçta kullanılan bir otomobilin görüntüsü takıldı. Ne çektiğinden haberi olmayan Utsumı, kendisinden biraz ilerideki bağrışma seslerinin olduğu yöne gittiğinde başka bir Japon turistin yerde sürüklendiğini gördü. Çantasını bırakmak istemeyen talihsiz turist metrelerce yerde sürüklendi. Ağır yaralanan turist ise tedavi için hastaneye kaldırıldı.

 

Olay sonrası çektiği fotoğraflara bakan Utsumı, kapkaçta kullanılan otomobilin fotoğrafını tesadüfen çektiğini gördü. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis ekiplerine fotoğrafı veren turist, ifade vermek üzere emniyete götürüldü. Utsumı'nin tesadüfen çektiği fotoğrafta arabanın içerisinde sarı kapuşonlu elbisesiyle görülen ve kapkaçı gerçekleştiren zanlı Fazlı K.'yı(27) takibe alan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği dedektifleri, uzun süren takip sonrasında Fazlı K. üzerinden aralarında çete liderlerinin de bulunduğu 12 kişilik suç makinesi çeteyi çökertti.

 

Azılı çetenin; kapkaç, plaka hırsızlığı, uyuşturucu madde bulundurmak, ateşli silahlar kanuna muhalefet, sahtecilik, ev, işyeri ve oto hırsızlıkları suçlarından 80 sabıkasının olduğu ortaya çıktı. Kamuoyunda 'hayalet oto' adıyla tanınan ve çalıntı araçla çok sayıda kapkaç gerçekleştiren çetenin son üyesi Fazlı K. da Gaziosmanpaşa'da sevgilisinin evinde yakalandı. Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen kapkaç şüphelisi, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesine gönderildi. Fazlı K.'nın çok sayıda hırsızlık, yağma ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından sabıkası olduğu öğrenildi. (CİHAN)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.