İZRO DOĞRUYU BAŞARDI…

ITB Berlin Turizm Fuarı’na katılan İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO) Başkan Vekili Serdar Çelenk izlenimlerini ve görüşlerini paylaştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İZRO DOĞRUYU BAŞARDI…
İZRO Başkan vekili Serdar Çelenk, bunun gecikmiş olsa bile çok iyi bir başlangıç olduğunu, ancak Bakanlığın resmen stant açtığı yüzün üzerindeki fuarda rehberlere görev verilmesinin bu fuarda net olarak yetkililer tarafından da gözlendiğini belirtti. Çelenk, fuar izlenimlerini şu sözlerle ifade etti:

“Yıllardır ülkemizin temsil edildiği turizm fuarlarında anlatımların profesyonel  rehberler tarafından yapılmaması hep vurguladığım bir eksiklikti. Bu anlamda Berlin ITB Turizm Fuarı bir ilk oldu. İzmir Turist Rehberleri Odası’nın yaptığı girişimler sonucu, bu yıl fuarda Bakanlığın stantlarında İZRO rehberleri görev yaptı. Zaten olması gereken de buydu. Beş gün süren fuar süresince, İZRO rehberlerinin enformasyon deskleri hiç boş kalmadı. Fuarın profesyonellere açık olan üç gününde ise tur operatörleri sordukları sorulara cevap verecek muhataplar bulmaktan memnun oldular”.

Aslında rehberlerin devreye girmesi, bakanlık  yetkililerinin de ellerini kolaylaştırması ve vermek istedikleri hizmeti daha nitelikli kılması açısından çok avantajlı bir durum olduğunu da ifade eden Çelenk, daha önce yapıldığı gibi dil bilen öğrencilere görev verilmesi, Türkiye ve sektör hakkında bilgilerinin yetersiz olması nedeni ile büyük bir fırsat kaybı olduğunu da sözlerine ekledi.

İZRO Başkan vekili Serdar Çelenk, İZRO’dan fuara katılan, sempatik yaklaşımları ve bilgi birikimleri ile dikkati çeken rehberleri  kutladığını herkes ile tek tek ilgilenip, her soruya ayrı ayrı cevaplayan rehberlerin bu davranışları ile tüm turizmcilere örnek olduğunu da belirtti.

Turizm Bakanlığı yetkililerinin de, Berlin ITB’de gerekliliği, hatta zorunluluğu ortaya çıkan bu durumu dikkate almalarından dolayı teşekkürlerini sunan Serdar Çelenk, diğer tüm fuarlarda da profesyonel rehber arkadaşların bilgi ve deneyimlerinden yararlanılması gerektiğinin altını çizdi.



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.